Tüm iş yönetimi uygulamaları tek bir ekranda: Taco

Tüm iş yönetimi uygulamaları tek bir ekranda: Taco

Kişisel hayatınızda Basecamp, iş yerinizde Asana, ve başka bir proje için de Jira kullandığınızı düşünün, kulağa fazlasıyla bunaltıcı geliyor öyle değil mi? Eminim tüm bu iş yönetimi uygulamalarına tek bir ekrandan ulaşarak hem e-posta kalabalığının önüne geçmek hem de uygulamalar arası vakit kaybetmemek küresel olarak değerli bir kitle için önemli bir problemdir.

Kickstarter projesi olarak hayatına başlayan Taco'nun 194 kişiden 7 bin 399 dolar -adam başı 37 doların üzerinde- toplaması da bu ihtiyacı ortaya koyar nitelikte.

Trello, Jira, Zendesk, Bitbucket, Basecamp, Asana, GitHub Issues... Bunlar ve küresel olarak en çok kullanılan 30'un üzerindeki iş yönetimi (task/issue management) uygulamasını tek bir ekrandan yönetmenize olanak sağlayan Taco, iki ABD'li girişiminin hayata geçirdiği bir proje. (Troy Davis ve Jordan Isip)

Kendi üyelik mekanizması üzerinde oldukça hızlı bir şekilde üye olabildiğiniz Taco, sonrasında hangi iş yönetimi uygulamasını taco hesabınız ile eşleştirmek istediğinizi soruyor. Taco'nun bu noktada değinmemiz gereken önemli bir özelliği de yalnızca iş yönetimi uygulamalarıyla değil.

Instapaper, Gmail ve Evernote gibi aslında farklı işlere yarayan ama insanların okumasının/izlemesinin/yapmasının bir 'iş' olarak değerlendirilebileceği uygulamalarla da entegre olabilmesi. Ek bir bilgi olarak yer vermek gerekirse; Taco dilerseniz yalnızca star'lanan e-mail'lerinizi ya da to-do olarak işaretlediğiniz Evernote öğelerini size sunabiliyor.

taco-app-ekran-goruntusu

Web arayüzünde entegre ettiğiniz tüm servislerden gelen 'to-do'ları' sol tarafta listeleyen Taco, sağ taraftaki bölümü de kullanıcılarının önceliklendirdiği 'to-do'ları' eklemeleri için ayırmış. Bu arada sonlandırdığınız bir işi Taco üzerinde 'tamamlandı' olarak işaretlemeniz yeterli oluyor, ekstra olarak söz konusu işin kaynağı olan servise gitmeniz de gerekmiyor. Ayrıca Taco üzerinde bulunan tüm işleri çeşitli parametrelere göre filtreleyebiliyorsunuz.

Şu an için yalnızca web arayüzü bulunan Taco'nun bir de Chrome eklentisi mevcut. Yaklaşık olarak 2 hafta önce yayın hayatına başlayan Taco'nun yaratıcıları kullanımı kolay, özellikle Chrome eklentisiyle beraber hızlı ve kişisel bilgi güvenliğine saygı duyan bir uygulama yapmak istediklerinin altını çiziyor.

30 gün boyunca ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Taco'yu deneme süresi sonunda beğenirseniz aylık 7 dolar ya da yıllık 70 dolar karşılığında üyeliğinizi uzatabilirsiniz. Henüz insanların yeni yeni keşfettiği Taco hakkında Twitter haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.