Seedcamp, yeni vizyonuyla 30 milyon dolarlık 3. fonunu açıkladı

Seedcamp, yeni vizyonuyla 30 milyon dolarlık 3. fonunu açıkladı

Google Ventures'ın cebinde 100 milyon dolarla geldiği Avrupa girişim ekosistemi için yeni bir fon haberi daha geldi. Avrupa'nın bilinen ve önemli girişim hızlandırma programlarından Seedcamp 30 milyon dolarlık yeni fonunu açıkladı.

Bir hızlandırma programından tohum yatırımlar yapan bir girişim sermayedarına dönüşmeye başlayan SeedCamp, 3. fonuyla kendini yenileyeceğini ve Avrupa'da 1 milyar dolarlık girişimler çıkarmak istediğini paylaşıyor.

Yedi yıl önce kurulan Seedcamp, şimdiye kadar 60 etkinlikte 10 bin girişim ağırlamış, 5 bin mentorla 120 Seedcamp girişimine destek vermiş. Söz konusu fonun hemen hemen yarısı European Investment Fund'dan gelirken, Index Ventures, Connect Ventures, WhiteStar Capital, Credo Ventures ve Caixa Capital'in yanısıra bazı bireysel ve melek yatırımcılar da fona katkıda bulunmuş.

Yeni Seedcamp daha çok ve daha büyük yatırımlar yapacak

Girişim hızlandırma alanında model değişikliğinden bahsedilen yazıda Seedcamp 2.0 olarak adlandırılan yeni bir dönemden bahsediliyor. Önümüzdeki 4 yılda girişimlere başlangıç aşamasında daha fazla para aktarılacağı, 100'den fazla girişimin desteklenmek istendiği ve bağlantıların gücünün daha iyi kullanılabileceği belirtiliyor.

Seedcamp eskisinden 4 kat büyük olduğu bu dönemde 250 bin dolardan fazla yatırımlar yapabileceğini de paylaşıyor. Seedcamp programını tamamlayan girişimler ortalama 1.6 milyon dolar yatırım almışlar ve artık bu ortalamanın daha da yükselmesi hedefleniyor.

Türkiye'de girişim hızlandırma programlarından bahsetmekte zorlanırken Avrupa'da ve dünyada bu tür değişimlerin yaşanması bir kez daha bizim daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Son dönemde Avrupa pazarına harcanacak olan fonlara baktığımda ise yerli girişimlerin küresel bir girişim olma hedefiyle ilk olarak Avrupa'ya adım atması gerektiğini düşündürüyor.

Bu arada hatırlatalım Seedcamp'in ilk Türkiye yatırımı Countly olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.