Vizör ile fiziksel ürünleri bilgi ve trafik kaynağına dönüştürün

Vizör ile fiziksel ürünleri bilgi ve trafik kaynağına dönüştürün

Görüntü işleme teknolojileri mobil uygulamalarla hayatımızda daha fazla yer etmeye başladı. Çeşitli basılı içerikleri bilgi kaynağı haline dönüştüren Vizör de bu alandaki yerli bir uygulama.

Seçkin Tokcan, Hatice Dönüş ve Yavuz İrfanoğlu tarafından kurulan Vizörle, telefonunuzun kamerasını yönelttiğiniz basılı içerikleri yakından tanımanızı sağlıyor. Kitap, dergi, afiş, poster, albüm kapakları veya resimler.. Vizörle logosunu gördüğünüz tanımlı herhangi bir içeriği kameranıza okutun ve o içerik hakkında detaylı bilgiye ulaşın.

iPhone ve Android uygulamalarıyla akıllı telefon pazarının yaklaşık yüzde 96'sına (uygulamalar tüm sürümler için kullanılabilir değil) hitap eden Vizörle, kurumlara sunduğu bu hizmetle fiziksel ortamdan dijitale ziyaretçi veya müşreti kazandırabiliyor. Kullanıcılar sadece bilgilere göz atabileceği gibi bir siteye, bir videoya, satın alma sayfasına, bağış sayfasına veya adres tarifine yönlendirebiliyor.

vizorle goruntu isleme uygulamasi 2Vizörle'nin ilk müşterileri Optimist Dergisi ve Bahçeşehir Üniversitesi olmuş. Optimist Dergisi'nin kapağı, bütün yazarları ve içerisindeki diğer birçok içerik artık Vizörle ile derinleşmiş durumda.

Bahçeşehir Üniversitesi için geliştirilen puanlama sistemi ise tercih döneminde, vizörlü afişleri tarayıp en çok puanı elde eden öğrenciye ödüller kazandırıyor.

Vizörle, daha önce büyük bir kurumsal şirketin kendi dikeyinde içerik tanıma uygulamasını çıkarmasını da sağlamış.

Kullanımı kolay bir yönetim paneliyle kontrolü müşterilere bırakan girişim şu anda yeni görüşmelerle Vizörle'nin kullanım alanlarını artırmaya çalışıyor. Aslında artık tabana yayılan ve çok sayıda yabancı örneği olan bu teknolojinin yerli bir uygulamayla karşımıza çıkması güzel.

Bildiğiniz gibi bu işin öncülerinden Blippar, Türkiye pazarına açılmış durumda ve yeni takım arkadaşları arayacak kadar yerel büyüme hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.