Tinder, OkCupid ve Match.com'un sahibi olan IAC'den yeni satın alma: HowAboutWe

Tinder, OkCupid ve Match.com'un sahibi olan IAC'den yeni satın alma: HowAboutWe

Tinder, OkCupid ve Match.com gibi dünyanın en popüler arkadaşlık platformlarının bünyesinde barındıran InterActiveCorp (IAC) bu odakta yeni bir satın almaya gitti.

IAC'nin 2010da kurulan New York Merkezli arkadaşlık sitesi HowAboutWe satın alması NY Times'da paylaşılmasına karşılık miktarın ne kadar olduğuna dair bir açıklama bulunuyor.

Vimeo, HomeAdvisor gibi dikkat çeken girişmleri de bünyesinde barındıran IAC'nin HowAboutWe satın alması Match Group bünyesine yaptığı paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.  HowAboutWe'nin kuruluşundan beri aldığı yatırımlara baktığımızda 3 tur yatırım alan girişmin toplam aldığı yatırımsa 22.3 milyon dolar.

haw-dating

İki öğretmen olan Aaron Schildkrout ve Brian Schechter tarafından kurulan girişimi diğer arkadaşlık sitelerinden farklı kılan bir kaç özellliğe de değinelim. Tanışmak isteyen kişilerin etkinlik oluşturmasına aracılık eden HowAboutWe kişileri online dünyada görüştürmüyor, belirledikleri bir etkinlikte buluşmalarını sağlıyor.

Üyeliğin ücretsiz olduğu HowAboutWe'nin gelir modeliyse aylık 8 dolarlık genişletilmiş servis. Girişimin karlılığı konusunda bir açıklama bulunmazken Match Group'tan ilk çeyrekte 205 milyon dolar gelir elde eden IAC'nin bu pazarda dominant oyuncu olma isteğini göstergesi olarak kabul edebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.