SaaS (Software as a Service) tabanlı bir insan kaynakları yönetim platformu olan Kolay İK; şirketlerin çalışan bilgilerini online olarak yedeklemesini, izin ve maaş takibi süreçlerini kolayca kontrol etmesini ve çeşitli şirket dosyalarıyla takvimini de online'a taşımasını sağlıyor.
Girişim kurucu ortaklarından Efecan Erdur ile konuştuğumuzda kendisi projenin doğuşunu şu sözlerle anlatıyor: "Daha önce çalıştığım firmalarda çalışanların kayıtlarını bilgisayarda klasör oluşturup içine de excel dokümanları koyarak tutuyorlardı. İzin geçmişleri ve çalışan bilgileri gibi şeyler hep bir metin dosyası içinde durduğundan hem güvensiz hem de her yerden erişimi imkansızdı. Araştırdığımda bu konuya çözüm getiren doğru düzgün bir yerli firma bulamadım. Daha sonra beni bu projeye başlamayı iten şey de son çalıştığım firmanın kullandığı yurtdışı temelli yazılım oldu."
Efecan Erdur ve Gizem Sevinç kurucu ortaklığında hayata geçen Kolay İK, yukarıda bahsettiğimiz hikayenin sonucunda doğmuş bir fikir. 2013 yılının son aylarında proje için düşünmeye ve araştırmalara başlayan kurucu ortaklar, Mayıs ayında da geliştirme sürecine start vermiş.
Çok kısa bir süre önce beta olarak yayın hayatına başlayan Kolay İK; platformu kullanacak ilk 100 firmaya 1 yıl boyunca ücretsiz hesap hediye ediyor. Kolay İK'da fiyatlandırma platforma tanımlanacak kullanıcı sayısına göre aylık 50TL ile 2000TL arasında değişiyor.
Hedefte küçük ve orta ölçekli firmalar var
Hedefine küçük ve orta ölçekli firmaları koyan Kolay İK; şu an için şirketlere çalışan bilgilerini yedekleme ve güvenlik derdi olmadan yönetebilme, çalışan izinlerini takip etme, takvim ve dosya yedekleme gibi özellikler sunuyor. Şimdilik MVP olarak hayata geçen Kolay İK'nın ilerisi için hem kullanıcılardan gelen talepleri hem de kafasında düşündüklerini bir bir platforma ekleyeceğini belirtelim.
Kolay İK ilerleyen süreçte yetkilendirmeyle birlikte -şu an için sadece panel yöneticileri ve onların yetki verdikleri çalışanlar panele girebiliyor ve tüm düzenlemeleri yapabiliyor- çalışanların kendi bilgilerini düzenleyebileceği ve izin gibi konularda talep açabileceği bir yapıya geçmeyi planlıyor. Ayrıca hem panel yöneticileri hem de çalışanlar için mobil uygulama fikri de girişimin planları arasında.
SaaS bir yazılım olduğu için depolama, güncelleme ve fiyatlandırma gibi konularda firmalara önemli avantajlar sunan Kolay İK, küçük ve orta düzeyde işletmelere yer verdiği hedef kitlesine ulaşmayı başarabilirse uzun yıllar hayatta kalacak bir girişim olabilir. Büyük firmaların çeşitli yurtdışı çözümlerini ya da bizzat kendi yazılımlarını kullandıklarını düşünecek olursak küçük ve orta düzeyli işletmelerde insan kaynakları yönetiminin gerçekten de bir problem olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hedef kitlenin büyük bir kısmının hali hazırda kullandığı muhasebe ya da stok takip gibi yazılımların insan kaynakları noktasında ya bir çözüm sunmaması ya da yetersiz kalması da Kolay İK için büyük bir avantaj. Girişimle ilgili gelişmelerde sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.
Unutmayın, beta süreci boyunca ücretsiz olarak kullanılabilecek olan Kolay İK'da, ayrıca üye olan ilk 100 şirket 1 yıl için ücretsiz kullanım hakkı kazanıyor. Detay bilgi ve kayıt için kolayik.com'u ziyaret edebilirsiniz.