Çok fonksiyonlu mobil soğutucuya 50 bin dolar fon aradı, 5 günde 4 milyon dolara ulaştı

Çok fonksiyonlu mobil soğutucuya 50 bin dolar fon aradı, 5 günde 4 milyon dolara ulaştı

Topluluk destekli fon toplama servisi Kickstarter'da 4 gün önce yayına alınan Coolest Cooler projesi 50 bin dolar ararken 4 milyon doların üzerinde bir fona ulaştı. Kampanyanın tamamlanmasına daha 46 gün varken ulaştığı bu başarıyla birlikte geçen hafta, önce patates salatası sonra Acton R Rocketskates'in ulaştığı fonlar gözleri tekrar Kickstarter'a yönlendirdi.

Daha kampanya bitmeden Kickstarter'da en fazla fonlanan 22. kampanya olan Coolest Cooler'ın çok fonksiyonluğu ve ürün özelliklerine geçeceğiz ama öncesinde ince bir detayı bahsedelim. Coolest Cooler'ın girişimcisi Ryan Grepper, The Cooler adını verdiği hemen hemen aynı ürünle 2013'ün Aralık ayında 125 bin dolar fon arayışına çıkmış ama 102 bin dolarda kalarak başarısız olmuş.

İstediği fona ulaşamamasına aldırmayan Ryan, geçen 7 ayın içerisinde ürün tasarımında yaptığı yenilemeler haricinde kampanyayı da yeniden tasarlamış. Üretilecek renklerin hangisi olduğuna karar vermeleri için kişileri Facebook sayfasına yönlendiren Ryan 30 bin beğeniye ulaşmış ayrıca ikinci renginizi seçin dediği paylaşım 4 binden fazla beğeni, binden fazla paylaşım almış.

Kampanyanın başarıya ulaşması sadece sosyalliğine bağlanamaz ama şu an Kickstarter'ın 22. en fazla fonlanan kampanyası ilerleyen günlerde ilk 10'a girerse emimim Ryan Grepper nelerin başarıyı getirdiğini detayıyla açıklar. 36 saatte 50 bin dolara fona ulaşan bir gün sonra 1 milyon dolara takip eden gündeyse 4 milyon dolara ulaşan Coolest Cooler'ın teknik özellikleriyle devam edelim.

Piknikçilerin aradığı her şeyi barındıran ürün adeta televizyonlarda satılan bitmeyen özelliğe sahip ürünlerden birisi. Soğutma görevinin haricinde, blender, usb şarjı, kesme tahtası, şişe açacağı gibi fonksiyonları barındırıyor. Su geçirmez kablosuz müzik sistemi dahi bulunan kısaca bir piknikçinin ihtiyaç duyduğu hemen her şey fazlasıyla mevcut olan Coolest Cooler'ın videosunu yazının sonunda izleyebilirsiniz.

185 dolardan satışa sunulan ürünü daha detaylı incelemek isteyenler buradan kampanyaya ulaşabilirler. Ryan'ın 2013 Aralık'ta denediği ama başarısız olan kampanyaya ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.