Apple, iBeacon ile çalışan yeni bir cihaz geliştiriyor

Apple, iBeacon ile çalışan yeni bir cihaz geliştiriyor

Apple'ın iBeacon ile ilgili yeni bir planı var. Şirketin The Federal Communications Comission'a (FCC) ilettiği son döküman Apple'ın iBeacon ile çalışan yeni bir cihaz üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Apple'ın yeni iBeacon cihazını ne için geliştirdiğiyle ilgili ise üç olasılıktan söz ediliyor. İlk olarak Securifi tarafından işaret edilen dökümanlarla ilgili, şirketin yorumu Apple'ın HomeKit için bir geliştirme yapabileceğı yönündeydi. Apple'ın WWDC 14'te tanıttığı HomeKit, evdeki eşyaların iOS cihazına bağlanmasını sağlayarak kontrol edilmesine izin veriyor. Uyumlu iBeacon cihazların ev içi sisteme dahil edilmesi, kullanıcıların ev içindeki hareketlerinin daha doğru bir biçimde takip edilerek, HomeKit'in daha etkin çalışmasına yardımcı olabilir.

HomeKit

Yeni iBeacon cihazıyla ilgili ikinci ve belki en güçlü olasılıksa, Apple'ın kendi iBeacon hub'ını üretmeye hazırlanması. Geçtiğimiz Aralık ayında Amerika'daki 254 mağazasında iBeacon kullanmaya başlayacağı belirtilen Apple, bu planı üçüncü parti iBeacon hub'larla gerçekleştiriyordu. Apple Perakende ve Online Mağazalarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Angela Ahrendts'in, mağaza deneyimini baştan uca yeniden tasarlamak istediği biliniyor ve Apple bunu kendi cihazlarıyla yapmayı tercih edebilir.

Son olasılıksa, Apple'ın geliştiriciler ve iBeacon kullanmak isteyecek mağazalar için kendi iBeacon cihazını geliştiriyor olduğu. iBeacon sensörleri henüz niş ve dağınık bir pazar. Apple'ın kendi iBeacon donanımını satmaya başlaması pazarı büyütmesine yardımcı olabilir.

Apple'ın ilk iOS 7 ile birlikte piyasaya sürdüğü Beacon teknolojisi, iOS uygulamalarının iBeacon sensörleri taşıyan cihazlarla iletişim kurmasını sağlıyor ve böylelikle iç mekanlarda özellikle lokasyon bazlı hizmetlerde kullanılıyor.

Henüz yeni olduğunu söyleyebileceğimiz iBeacon teknolojisinin, yakın zamanda Apple'ın dünyanın mümkün olan bütün iç mekanlarının haritasını çıkarmak için kullanacağına dair de haberler gelmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.