Turkcell akıllı otomobil platformunu tanıttı [Video]

Turkcell akıllı otomobil platformunu tanıttı [Video]

Makineler arası iletişimde öncü bir adım atmak isteyen Turkcell, bugün milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen akıllı otomobil platformunu tanıttı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcılarından Selen Kocabaş'ın paylaştığı bilgilere göre Türkiye'de M2M abone sayısı 2011'den 2013'e yaklaşık yüzde 100 artarak 2.1 milyona ulaşmış durumda. Türkiye'deki akıllı ulaşımda 10 bin araç, Turkcell'in araç takip ve filo yönetiminde ise 500 bin araç bulunuyor. Turkcell bu konuda Avrupa 1.liğini elinde tutuyor.

Bu bilgilerden sonra hemen platformun detaylarına geçelim.

turkcell-akilli-otomobil-platformu

Volvo ve Subaru ile pazara çıkıyor

Yiğit Kulabaş'ın verdiği bilgilere göre 1 Ağustos 2014'ten itibaren Subaru ve Volvo markalı araçlarda kullanılabilecek olan Turkcell, akıllı otomobil platformu Garanti Bankası ile de hizmet işbirliği yapıyor. Navigasyon, internet ve yol yardım  gibi 3 menü altında çeşitli hizmetler sunuluyor.

Turkcell akıllı otomobil platformuyla otopark, eczane, Garanti bankamatiklerini bulmak, yol tarifi almak, Fizy üzerinden müzik dinlemek, Facebook'a ve Twitter'a bağlanmak, internet tarayıcısını kullanmak, farklı benzin istasyonlardan fiyat ve adres bilgisi almak mümkün. (Birebir kullanım ve detaylar videomuzda)

İlk yıl ücretsiz

İlk yıl ücretsiz kullanılabilecek olan platform sonraki yıllarda farklı şekillerde ücretlendirilecek. Gelecekte hem farklı markalarla hem de marka bağımsız şekilde farklı donanımlarla kullanılabilecek.

Turkcell'in bu girişimiyle yerli pazarda içerik ve hizmet anlamında bir boşluğu doldurabileceğini söyleyebiliriz. Ancak teknoloji devleri araç içi akıllı sistemler sunmaya devam ederken Turkcell'in bu alanda bir büyüme öngörüsünde bulunamaması bana bu alanda çok da iddialı olmadığını düşündürüyor.

Önümüzdeki dönemde platformla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

turkcell akilli otomobil araba platformu 2

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.