Bitcoin girişimleri bugüne kadar ne kadar yatırım aldı?

Bitcoin girişimleri bugüne kadar ne kadar yatırım aldı?

Bitcoin için bir tür banka olarak işlev yapan girişim, Xapo, geçtiğimiz günlerde 20 milyon dolar yatırım aldı. Greylock Partners ve Index Ventures'ın katıldığı bu yatırım turuyla birlikte Xapo'nun aldığı toplam yatırım miktarı 40 milyon dolara ulaştı.

Türkiye'den Paraşüt'ün de yatırımcısı olan Ribbit Capital, Xapo'nun da orijinal yatırımcıları arasında. Ribbit'in 20 milyon dolarlık yatırım turunun ardından Xapo'yu diğer Bitcoin girişimleriyle kıyasladığı verileri ise Fortune derlemiş. Veriler, Bitcoin startuplarlının bugüne kadar ne kadar yatırım aldığı sorusuna bir cevap niteliği taşıyor.

Bitcoin ekosistemi

Buna göre, toplam 107 adet Bitcoin girişimi bugüne kadar 292 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımların 176 milyon dolarlık bölümü 2014 yılında yapıldı. Bu, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 6 katlık bir artış anlamına geliyor. 2013 yılının tamamı baz alındığında ise yüzde 53'lük bir artış söz konusu yatırımlarda. Aşağıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Bitcoin startupları Ocak 2013'ten sonra düzenli olarak yatırım almaya başlamış ve yatırımlar kümülatif bir biçimde artmış.

Ribbit Capital verilerine göre, en yüksek piyasa değerlemesine sahip ilk dört girişim Xapo, BitPay, Coinbase ve Circle. Dörtlünün toplam değerlemesi, Bitcoin girişimlerinin toplam değerlemelerinin yüzde 26'sını oluşturuyor. Bitcoin startups yatırım

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.