Motorlu paten ACTON R Rocketskates, bir günde 66 bin dolar topladı

Motorlu paten ACTON R Rocketskates, bir günde 66 bin dolar topladı

Bu hafta patates salatası kampanyasıyla gündeme taşıdığımız Kickstarter yeni bir kampanyayla tüm dikkatleri üzerine topladı. Topluluk destekli fon toplama yönteminde dün yayına alınan motor gücüyle hareket eden paten kampanyası 24 saatin içinde hedefine ulaştı. 50 bin dolar fon arayan kampanya bitime daha 43 gün varken 66 bin dolar desteğe ulaştı.

Kickstarter'ın bilinirliğinden ziyade ürünün dikkat çekiciliğin ön planda olduğu kampanyanın detaylarını göz atalım. Kişinin gücüne dayalı patenlere alternatif olarak geliştirilen ACTON R Rocketskates, hareket eden giyilebilir teknolojinin ilk örneklerinden. Ürün tasarım açısından garip görünse de türünün ilk örneği olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Bildiğimiz patenin motor takılmış hali diyebileceğimiz ACTON R Rocketskates, hareket gücünü oluşturması haricinde akıllı telefon bağlantısı da bulunuyor. Akıllı telefonla bağlantısı olan her cihaza akıllı demenin neticesinde Rocketskates'e akıllı denmesi de muhtemel görünüyor. Bluetooth bağlantısıyla Rocketskates rota izlenmesi, batarya durumu gibi bilgilerin haricinde oyunlar ve sosyal ağ paylaşımları yapabiliyor.

Rocketskates

Oyun ve diğer geliştirmeler için SDK bile hazırlayan girişimciler yazılım geliştiriciler bu alandan beklentilerini de ortaya koymuşlar. Tekini 199 dolardan satışa sunan ama 25 ürünü 10 dakika içerisinde satan Rocketskates'in şu an 300 ürün kotalı 399 dolarlık fiyatı bulunuyor sanıyorum ki siz bu yazıyı okurken o da satılmış olacak. Patene ulaşmak isteyenler için 3 farklı modeli bulunan motorlu patenin R-6 versiyonuna minimum 980 dolarlık bir fiyata ulaşmak mümkün olduğunu belirtelim.

Türkiye'de belirli markaya sahip paten fiyatlarının 600 TL ile 900 TL arasında değiştiğini düşündüğümüzde Rocketskates'in fiyatının uygun olduğunu söyleyebiliriz. Yeni nesil teknolojik cihazların en büyük problemi şarj durumunu da çözen Acton, patenin en düşük versiyonu R-6'nın tam dolu bataryayla 45 dk / 10 kilometre yol yapabilmesini sağlamış.

Ekim ayında teslim edilmeye başlanacak Rocketskates'in videosunu aşağıdan izleyebileceğiniz gibi ürünü buradan detaylı inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.