Özel günlerde hediye almanıza yardımcı olan giftme, kullanıcılarla buluştu

Özel günlerde hediye almanıza yardımcı olan giftme, kullanıcılarla buluştu

Günlük hayatımızda hepimiz çok defa hediye alıp vermişizdir. Ailemize, arkadaşlarımıza hediye seçmek bazen gerçekten içinden çıkılmıyacak bir durum olabiliyor. İnternetin gelişmesiyle birlikte e-ticaret sitelerindeki "İstediklerim" sayfası kimi zamanlar hediye almak istediğimiz/zorunda kaldığımız durumlarda oldukça yardımcı olabiliyor.

Media Raccoon ekibi de buradaki eksikliği hissederek giftme isimli bir mobil proje geliştirmiş. Gamze Ural, Ferhat Ural, Uğur Korfalı ve Metehan Ayfer tarafından hayata geçirilen giftme, özel günlerde hediye edilmesi veya alınması istenen ürünlerin paylaşıldığı ve takipçiler tarafından arzulanan hediyenin alınmasını sağlayan mobil platform olarak tanımlayabiliriz.

Uygulamaya ilk olarak Facebook ile giriş yapıyoruz ve uygulama bizden arkadaş listemiz ve etkinlik listemize erişim izni istiyor. Ardından uygulama içerisindeki duvar ekranınız karşınıza çıkıyor ve burada listenize aldığınız ürünler listeleniyor. Listenize aldığınız, daha doğrusu bir ifadeyle söylememmiz gerekirse listenize kendiniz eklediğiniz ürünlerin görselleri internetten giftme ile birlikte çekiliyor. Dolayısıyla internette istediğiniz ürünün ne kadar büyük görselini bulursanız o kadar iyi olur.

giftme

Giftme'ye istediğiniz ürünleri 3 farklı yolla eklemeniz mümkün. Bunlar: internet, fotoğraf çekmek ve kütüphanenizden var olan fotoğrafı sisteme yüklemek. Ben denemek için internet üzerinden fotoğraf yüklemeyi seçtim. İnternet seçeneğini seçerseniz otomatik olarak tarayıcı açılıyor ve gitfme giydirilmiş bir şekilde google veya diğer sitelerde dolaşıyorsunuz.

İstediğiniz ürünü ekranın orta en altında yer alan "giftme" diyerek ekliyorsunuz. Ürünün ismini ve fotoğrafını alma işlemini giftme arkaplanda kendisi hallediyor ama bazen fotoğrafın boyutunun küçük olduğu uyarısıyla karşılaştım ve eklenip eklenmediğini tam olarak anlayamadım. Kesinlikle bunun daha iyi olarak geliştirilmesi gerekli.

giftme 2

Gitfme'ye istediğiniz ürünü eklerken "ürün ismi", "yeni yıl hediyesi, doğum günü hediyesi, sevgililer günü hediyesi" seçenekleri ve ürünün fiyatını girebileceğiniz ekran koyulmuş.  Aynı zamanda bunu Facebook'ta veya uygulama içinde oluşturabileceğiniz bir etkinlikle de eşleştirebilmeniz mümkün. Ancak hediyenin hangi özel gün için istendiğini belirtilen kısma "Diğer" seçeneğinin de koyulması iyi olurdu.

Aynı zamanda ürün fiyatları genellikle değişen olabileceği ve hediyelerde fiyatın gösterilmesi en azından bizim kültürümüz içerisinde pek kabul gören birşey olmadığı için bu iki durumun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki uygulama henüz emekleme dönemlerinde, geliştiriciler zamanla çok daha iyi bir kullanıma getireceklerdir.

giftme 3

Profil sayfasında kullanıcının temel bilgileri görünüyor. Bunlar arasında doğum günü, en son istediği hediyeler, toplam gönderip aldığı ürünler ve arkadaş sayısı. Yine bence profil sayfasının biraz daha minimal olmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Giftme'nin iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.