GV Library: Google Ventures'ın girişimciler için dijital kütüphanesi

GV Library: Google Ventures'ın girişimciler için dijital kütüphanesi

GV Library, Google Ventures'ın girişimciler için hazırladığı açık dijital kütüphanesi. Google Ventures'ın bundan 2 yıl önce girişimcilere tasarım desteği vermek için kurduğu Design Stuff'ı da içine alan Google Ventures Library; girişimciler için hazırlanan makaleler, videolar, kurucu röportajları gibi faydalı olabilecek farklı içerikleri bir araya getiriyor.

Design Stuff'ın iki yıl sonunda yaklaşık 350 bin ziyaretçiye ulaşmasından cesaret alınarak, 2013 yılı sonunda kurulan Google Ventures Library'de yenilikle birlikte tasarım (Design) başlığı ilk sırada. Google Ventures UX takımından ve diğer yazarlardan makalelerin yer aldığı bölüm startup odaklı. Bölümde, farklı yönleriyle ürün tasarımında bir tasarımcıyla çalışmadan önce portfolyosunu nasıl inceleyeceğinize kadar geniş yelpazede konularda makaleler yer alıyor.

Google Ventures Library

GV Library'nin kurucu röportajları (Founder Interviews) bölümünde ise Tony Fadell, Ev Williams, Ben Horowitz, Matt Galligan ve Jack Dorsey gibi dünyaca tanınmış startup'ların kurucularıyla video röportajlar yer alıyor.

Kütüphanenin girişimcilere yönelik içerikleri sunduğu diğer bölümleri, ürün yönetimi (Product Management), işe alım (Hiring), mühendislik (Engineering), girişimcilik (Entrepreneurship), liderlik (Leadership) ve pazarlama (Marketing).

Google Ventures Tasarım Ortağı John Zeratsky'nin kaleme aldığı açıklamaya göre Design Stuff websitesi artık GV.com'a yönlendirilecek, Twitter ve feed hesapları ise güncellenecek. Daha önce belirttiğimiz gibi Design Stuff içeriği de artık Google Ventures Library'de yayınlayacak. Henüz başlangıç aşamasında olan Google Ventures Library'nin zaman içinde daha güçlü bir içeriğe sahip olması beklenebilir. Google Ventures Library burada, görmenizi tavsiye ederiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.