DDoS ataklar en çok hangi sektörleri vuruyor [Webrazzi PRO]

DDoS ataklar en çok hangi sektörleri vuruyor [Webrazzi PRO]

Her haftanın sonunda olduğu gibi yine bir 'haftanın grafiği' yazısıyla karşınızdayız. Webrazzi PRO'da haftanın en çok dikkat çeken grafiğine yer verdiğimiz yer verdiğimiz bu yazı dizisinde hem Webrazzi PRO'yla ilgili fikir sahibi olabilir hem de internet dünyasına dair akılda kalıcı rakamları bulabilirsiniz.

Bu haftanın yazısında konumuz DDoS (Distributed Denial of Service) saldırılar. Online saldırılar arasında en bilinen ve sıkça gerçekleştirilenlerden biri olan DDoS saldırılar; temel olarak web siteleri ve online platformların geçici bir süreyle ulaşılamamasına sebep oluyor.

Hemen aşağıda bulabileceğiniz grafikte, küresel olarak DDoS saldırıların sektörlere göre dağılımını bulabilirsiniz. Akamia'nin her yılın çeyrek dilimlerinde yayınladığı The State of The Internet raporundan alınmış olan bu grafiğe göre kurumsal siteler yüzde 28 ile DDoS saldırılarının en çok hedef alındığı sektör konumunda. İkinci sırada yüzde 27 ile ticaret siteleri, üçüncü sırada da yüzde 20 ile kamu sektörü yer alıyor. Dördüncü sıradaysa yüzde 16 ile medya ve eğlence siteleri var, son sıra da yüzde 9 ile yüksek teknoloji sitelerine ait.

kuresel-olarak-ddos-saldirilarinin-dagilimi

Webrazzi PRO hakkında detaylar

Webrazzi PRO’ya da değinmek gerekirse; 2013 yılının Nisan ayında yayın hayatına başlayan Webrazzi PRO için Profesyoneller için Bilgi Merkezi diyebiliriz. İçerisinde internet ve teknoloji sektörlerine dair 1800′ün üzerinde grafik barındıran Webrazzi PRO, aynı zamanda veri ortaklarıyla da öne çıkıyor.

Aralarında Deloitte, Nielsen, Mobilike, Kariyer.net, akakce.com ve Gold.com.tr gibi şirketlerin de bulunduğu veri ortakları, internet ortamında halka açık olarak bulunmayan çok sayıda veriyi Webrazzi PRO kullanıcılarıyla paylaşıyor. Webrazzi PRO’daki ilk 1000 içeriği detaylıca gözler önüne seren infografiğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Webrazzi PRO’nun fiyatlandırmasıyla ilgili olarak detaylara buradan bakabilirsiniz. Platform hakkındaki soru, görüş ve önerilerinizi ise bize [email protected] e-posta adresinden iletmeniz mümkün.

(Görsel kaynak: Duc Dao/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.