Popüler fotoğraf uygulaması Cooliris'den, fotoğraf temelli görsel mesajlaşma uygulaması: BeamIt

Popüler fotoğraf uygulaması Cooliris'den, fotoğraf temelli görsel mesajlaşma uygulaması: BeamIt

Webrazzi üzerinde sizlere daha önce tanıttığımız popüler fotoğraf uygulaması Cooliris; Türkiye'de çok fazla bilinmese de yalnızca ABD'de 50 milyonun üzerinde tekil ziyaretçiye sahip. Bugüne kadar 30 milyon dolara yakın yatırım alan San Francisco merkezli şirket, 2006 yılında kurulmuştu.

Bu arada özellikle ABD, Rusya ve Asya pazarlarında popüler olan uygulamada Türkiye'nin kullanım yoğunluğu açısında 15. sırada olduğunu da ekleyelim. Diğer yandan Cooliris yetkililerinden aldığımız bilgiye göre bugüne kadar Türkiye'den uygulamayı indiren kullanıcılar, 10 milyonun üzerinde fotoğraf yüklemişler. Ayrıca Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 55'i iPhone, yüzde 45'i iPad kullanıyor.

Cooliris; dün akşam yaptığı açıklamayla BeamIt adında, 'visual messaging' yani görsel mesajlaşma uygulamasını duyurdu. Günümüzde kullanıcıların arkadaşlarıyla iletişim kurarken fotoğraf ve video gibi multimedia öğelerini sıkça kullandığını belirten şirket, BeamIt ile bu işlemin hem kolayca hem de mahremiyet (privacy) korunarak yapılabileceğinin altını çizdi.

Hero-iPad-and-iPhone1

Aynı anda 100'lerce fotoğraf paylaşabilirsiniz

2014 KPCB Internet Trends raporuna göre dünya üzerinde her gün 1.8 milyar fotoğraf paylaşılıyor. Cooliris de BeamIt ile kullanıcıların, görsellerinin kalitesini kaybetmeden ve sayıca bir limite tabii olmadan fotoğraf paylaşmalarını istiyor. Offline çalışma ve 'unsend' şeklinde duran fotoğraflar üzerinde de işlem yapma özellikleri sunan BeamIt; kullanıcı arayüzüyle de dikkat çekiyor.

Bugün itibarıyla iPhone ve iPad'lerinize indirebileceğiniz BeamIt, tamamen ücretsiz. Reklam üzerine kurulan gelir modeli kısa süre içinde isteyen kullanıcıların uygulama içi satın alma yaparak reklam görmemesine de olanak tanıyacak. Bu arada BeamIt'in Android versiyonunun da geliştirme aşamasında olduğunu ve kısa sürede yayınlanacağını da belirtelim.

Giyilebilir teknoloji ve drone modasını da düşünecek olursak gün geçtikçe daha da fazla fotoğraf ve video gibi multimedia içeriğe sahip olacağımızı, bu içerikleri tüketeceğimizi ve paylaşacağızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Cooliris var olan uygulamasıyla kuşkusuz önemli bir kullanıcı kitlesine sahip. Teknolojisi ve pazarlama bütçesini de hesaba katacak olursak BeamIt'in de Cooliris gibi 10 milyonlarla ifade edilen kullanıcı sayılarına ulaşması mümkün gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.