Opera mobil video reklam platformu AdColony'i satın aldı

Opera mobil video reklam platformu AdColony'i satın aldı

Web tarayıcısı olarak hepimizin yakından tanıdığımız yazılım firması Opera, mobil video reklam platformu AdColony'i 355 milyon dolar bedelle satın aldığını resmi olarak açıkladı.

Bundan birkaç ay önce, iki şirket arasında yaptığı satın alma görüşmesi iddialarını yalanlamıştı. Yayıncılara ve reklamverenleri bir araya getirerek mobil video reklam platformu olarak hizmet veren AdColony, yayın ağıyla global olarak toplamda 700 milyon kişiye ulaşabiliyor. Böylesi güçlü bir platformun Opera'ya maliyeti ise açıklanan rakamlara göre 355 milyon dolar oldu. Ödemenin 75 milyon dolarlık kısmı ise nakit yapılacak.

2008 yılında Los Angeles'da kurulan AdColony, Inc. 500 listesine girmeyi de başarmış ve en hızlı büyüyen ilk 500 şirket arasındaki yerini almıştı. AdColony'nin en önemli özelliklerinden birisi de mobil video reklamları yaparken bu videoların yüksek kalitede hedef kitleye gösterilmesi. Yakın gelecekte mobil video reklamların yükselişte olacağı herkes tarafından kabullenen bir gerçek, bildiğiniz üzere Facebook da mobil video reklam konusunda ciddi çalışmalar yapıyor ve Opera'nın yaptığı bu satın almanın ileride çok karlı bir konuma gelmesi kuvvetle muhtemel.

Hemen aşağıda Opera'nın mobil video reklamları ile ilgili hazırladığı infografiği inceleyebilirsiniz.

mobile_video

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.