Oculus VR, Kinect'in tasarımcısı Carbon Design'ı satın aldığını duyurdu

Facebook tarafından 2 milyar dolara satın alınan Oculur VR, ilk satın almasını gerçekleştirdiğini resmi blogu üzerinden açıkladı.
Oculus VR, Kinect'in tasarımcısı Carbon Design'ı satın aldığını duyurdu

CarbonDesignFacebook tarafından 2 milyar dolara satın alınan Oculur VR, ilk satın almasını gerçekleştirdiğini resmi blogu üzerinden açıkladı. Satın almanın bedeli ile ilgili olarak ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Oculus VR henüz çok kısa bir süre önce Facebook tarafından satın alınmasına rağmen, kendi ilk satın almasını hızlıca yapması, Oculus VR'da işlerin iyiye gittiğine dair bir işaret olabilir. Ancak bu noktada en az bu konu kadar, Oculus VR'ın satın aldığı Carbon Design'a da dikkat çekmek gerekiyor.

Seattle merkezli Carbon Design'ın daha önce Xbox 360 için çalıştığı, Xbox 360'ın oyun kontrolörü ve Kinect'in tasarımının arkasındaki şirket olduğunun da altını çizmek gerekiyor. Seattle'daki merkezinde kalmaya devam edecek Carbon Design'ın mühendisleri bundan böyle Oculus VR için çalışacak.

04_Mosaic03_Kinnect02_Mosaic

Oculus VR'ın böyle bir hamle yapması, sanal gerçeklik gözlüklerinin oyunlar açısından daha da geliştirilebilecek olmasına işaret edilebilir. Carbon Design'ın Microsoft ile yaptığı çalışmalardan dolayı oyun konusunda önemli tecrübeleri bulunduğuna hiç şüphe yok. Facebook karşımıza Oculus VR'ı bir "oyun konsolu haline getirerek" sunabilir mi bilmiyoruz ancak Carbon Design'ın Facebook ve Oculus VR şirketlerine katkıda bulunacağını daha şimdiden tahmin edebilmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.