digitalSTROM akıllı ev sistemleri QNEC ile Türkiye pazarında

digitalSTROM akıllı ev sistemleri QNEC ile Türkiye pazarında

Akıllı ev sistemleri konusunda yerli girişimciler yeni yeni adım atarken 7 yıllık bir AR-GE ile 2011 yılında üretime geçen İsviçreli digitalSTROM Türkiye pazarına giriş yaptı.

DigitalStrom, evlerdeki bütün elektrik tüketen cihazları, mevcut elektrik tesisatı üzerinden bir ağ oluşturarak birbirine bağlıyor. Patentli dS çipi bütün klemensler ve prizler için uygun ve istenilen noktaya kolayca entegre edilip genişletilebiliyor.

DigitalStrom ürünleri 2013 yılından bu yana Almanya, İsviçre, Fransa, Hollanda, Belçika ve diğer Avrupa ülkelerinde pazarda. 2014 itibarıyla QNEC tarafından Türkiye'de tüketicilerin kullanımına sunulmuş.

qnec digitalstorm akilli ev sistemleri 2

Akıllı telefon uygulamalarıyla yönetilebilen DS çipi,  aydınlatmanın her bireye özel olarak ayarlanması, ses sistemlerinin senaryolara entegre edilmesi gibi 60'tan fazla işlev harekete geçirilebiliyor. Ayrıca internet hizmetlerine göre (hava durumu, ...) senaryolar da oluşturabiliyor.

Peki digitalSTROM neler yapabiliyor?

Çamaşır makinesinin yıkamayı bitirnesi, zil çalması gibi olaylar DS tarafından Twitter iletisi, e-posta veya anlık bildirimler aracılığıyla kullanıcıya iletilebiliyor ve IFTTT benzeri şartlı senaryolar oluşturulabiliyor. Örneğin yemek masasının ışığı açıldığında televizyonun kapatılması ve kapı zilinin sessize alınması veya sabahları saatiniz çaldığında jaluzilerin açılıp radyonun çalmaya başlamasıyla kahve makinesinin çalışması vb...

qnec digitalstorm akilli ev sistemleri 3

DigitalSTROM sunucusunun yılda en az 2 defa ücretsiz olarak güncellenmesi ve açık kaynaklı olduğu için uygulama mağazasına bağımsız uygulama geliştiriciler de katkıda bulunabilmesi önemli bir özellik. Diğer yandan NFC, iBeacon, Google Voice gibi hizmetler de DigitalStrom sistemine entegre edilebiliyor.

QNEC kurucularından Mehmet Sevinç'ten aldığımız bilgiye göre 3+1 bir evde dS kullanmak için birkaç bin Euro'yu gözden çıkarmak gerekiyor. Mehmet Sevinç, basit ve tek yönlü sistemleri akıllı sistemler olarak kabul etmediklerini ekliyor.

Önümüzdeki yıllarda akıllı telefonlar gibi akıllı ev sistemleri de zamanla yaygınlaşacak ve hangi AR-GE ürünlerinin fiyat/performans açısından daha mantıklı olduğu yine tüketici tercihleriyle belirlenecek. Trendwatching'in akıllı fiziksel ürünler raporunda DigitalStrom dahil bir çok yenilikçi teknoloji var, göz atmanızı tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.