Wimbledon'da akıllı raket Babolat Play de maça çıkıyor

Wimbledon'da akıllı raket Babolat Play de maça çıkıyor

Wimbledon Tenis Turnuvası bugün başlıyor ve bu yıl, maçlarla birlikte yeni nesil akıllı raketler de görücüye çıkıyor. Aralarında Rafael Nadal'ın da bulunduğu tenisçilerin kullanacağı belirtilen raketler Babolat'a ait.

Dünyanın en köklü raket üreticilerinden Fransız Babolat'ın 10 yıllık bir geliştirme sürecinden sonra,"türünün ilk örneği" olma iddiasıyla önce Amerika'da ve ardından Avrupa'da piyasaya sunduğu Babolat Play Pure Drive, bir bağlantılı raket olarak tanımlanıyor. Görüntüsü sıradan bir tenis raketiyle aynı olan Babolat Play Pure Drive, tenisçilerin her hareketini izleme ve ölçümleme kapasitesine sahip.

Raket, sapına gizlenen çok sayıdaki sensör yardımıyla, tenisçilerin  maç boyunca her topa vuruşunda, kuvet, hız,vuruş açısı gibi verileri anlık olarak ölçümleyebiliyor. Raket, bu verileri derleyerek Babolat Play uygulaması üzerinden oyunculara toplam oyun zamanı, teknik, dayanıklılık, enerji gibi bilgileri detaylı bir şekilde raporlayabiliyor. Hem PC'den hem de Android ve App Store'dan erişilebilen uygulama aynı zamanda size oyun sırasındaki forehand, backhand, servis ve overhead smash sayılarınızı da gösterebiliyor.

Babolat Play'in 6 saat aralıksız oynamaya izin veren pil ömrünün yanında, hafızasının 150 saatlik maç kaydedebilme kapasitesinde olduğu belirtiliyor.

Babolat'ın teniste oyunu tamamen değiştirmeyi hedeflediği Babolat Play Pure Drive, görücüye ilk 2012 yılında Fransa'da Roland Garros'ta çıkmıştı. Bu sene başında International Tennis Federation'ın onayını bir şartla alan bu akıllı raketin sağladığı bilgilerin maç sırasında antrenörler tarafından görülmesine henüz izin verilmiyor. Ancak Wilson ya da Head gibi lider raket markaları kendi akıllı raketlerini üretmeye başlarsa oyun ve kurallar nasıl değişecek? Bekleyip göreceğiz.

babolat play

Bu yıl Cannes Lions'un 22 Haziran'da düzenlenen ödül gecesinde Oglivy Fransa'ya inovasyon ödülü getiren Babolat Play Pure Drive'ın fiyatı Avrupa'da 399 euro. Bu yılki Wimbledon'ı takip etmek için iPhone resmi uygulaması da burada :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.