Online yabancı dil öğrenme platformu Cambly, Türkiye'de büyümeye devam ediyor

Online yabancı dil öğrenme platformu Cambly, Türkiye'de büyümeye devam ediyor

cambly-english-spanishİnternet ve gelişen ulaşım teknolojileriyle birlikte farklı kültürdeki insanların internet çatısı altında kurdukları diyalog sıklığı 1990'lardan bu yana hız kesmeden artıyor. Üstelik bu diyalogta kullanılan temel dil, birçok alt sebebi ve geçmişi olmakla birlikte, pek çokları için yabancı dil niteliğindeki İngilizce.

Bu denli önemli bir konuma gelince, haliyle Türkiye'deki İngilizce eğitimi de erken sınıflara doğru çekildi. Hatta bugün özel anaokullarında iki yabancı dile birden giriş eğitimi verildiğini görüyoruz. Öte yandan bilimsel araştırmalar dil öğrenme için en uygun ve yararlı yaş aralığının 8-15 olduğunu söylüyor. Yabancı dil öğrenmek bu kadar önemli bir noktadayken, teknolojinin yardımını alarak yeni yöntemler geliştirmek de kaçınılmaz.

İngilizce ve İspanyolca dil öğrenmek isteyen kullanıcılara Skype benzeri bir yapıyla online eğitim sunan son örneklerden biri Cambly. İki eski Google yazılım geliştirme uzmanı Sameer Shariff ve Kevin Law tarafından 2013 yılının başlarında kurulan girişim Y Combinator'a seçilme başarısını göstermiş. Etohum'un da Cambly'e tohum yatırım yaptığını aktaralım.

Cambly tamamen online konuşma ve pratik yapma modeline dayanıyor. Aylık dakika paketleri satın alarak kullanıyorsunuz. Örneğin hergün 15 dakika'lık online konuşma eğitimi karşılığında aylık 60 dolarlık bir ödeme yapıyorsunuz. Servise kayıt olduktan sonra hangi saatlerde uygun olduğunuzu seçiyorsunuz ve eğitmenleri görüyorsunuz. Eğitmenlerin birkaç satırlık özgeçmişlerini okuyarak aralarından seçim yapmak mümkün.

cambly-english-spanish-1

Cambly üzerinde eğitmen olabilmek için herhangi bir akademik bölümden veya spesifik bir alandan mezuniyet şartı aranmıyor. İngilizceyi anadil seviyesinde konuşabilen herkes Cambly için eğitmenlik başvurusu yapabiliyor. Bununla birlikte servis eğitmenlere online konuşma yaptıkları dakika başına 0,17 Cent'lik bir ödeme yapıyor (yani saat başına 10,20 dolar). Tabi ki eğitmen olmadan önce servis sizinle bir görüşme gerçekleştiriyor. Şu anda servisin 100'den fazla eğitmene sahip olduğunu belirtelim.

Cambly web dışında iOS platformlarda da kullanılabiliyor. Hatta iPad uygulamasının web versiyonundan daha iyi olduğunu, güzel tasarlanmış mobil versiyonların servis için bir avantaj olduğunu düşünüyorum.

cambly-english-spanish-language-school

Cambly'nin kurucularından Sameer Shariff ile konuştuğumuzda servisin şu anda en fazla kullanıcıya Türkiye, Rusya, Brezilya'da sahip olduğunu, bununla birlikte bu üç ülkeye ek olarak Güney Kore, Çin ve Japonya'ya da öncelikle odaklandıklarını söyledi. Y Combinator ve Etohum desteğiyle birlikte servisin 2014 yılında geleceği noktayı hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.