GIF bulmak, oluşturmak ve paylaşmak için kullanabileceğiniz ürünler

GIF bulmak, oluşturmak ve paylaşmak için kullanabileceğiniz ürünler

Twitter'ın GIF formatındaki görsel içerikleri desteklediğini açıklamasının ardından, GIF'ler yeniden gündemimizde. Her ne kadar Twitter'daki GIF'lerin gerçek anlamda GIF'ler olmadığını (evet onlar aslında dönen kısa videolar) öğrenmiş olsak da bu, sonucu değiştirmiyor. GIF dosyaları bulabileceğiniz, oluşturabileceğiniz ve paylaşabileceğiniz ürünleri hala kullanabilirsiniz. Bu da işinize yarayabilecek kısa bir liste:

Giphy:

Belki en popüler GIF veri tabanı. Kendi aramanızı yapabileceğiniz gibi kategoriler arasından seçim yapmanız da mümkün. Bulduğunuz GIF'i Facebook ya da Twitter'da doğrudan paylaşmanız ya da sitenize embed etmeniz de mümkün.

Search in a Giphy:

Giphy'nin bu Chrome uzantısını tarayıcınıza eklediğinizde, kısa yoldan Giphy veri tabanında arama yapmanızı sağlıyor. Bulduğunuz GIF'in adresini arama çubuğuna girerek doğrudan sayfasına yönlendiriliyorsunuz.

Nutmeg:

Kullanımı oldukça kolay bu uygulama sadece iMessage kullanımı için. İndirdiğinizde farklı temalarda bir araya getirilen GIF'lerin bir listesini görüyorsunuz. Seçtiğiniz kategorideki GIF'leri çift tıklayarak iMessage ile paylaşabiliyorsunuz. Denemek isterseniz burada.

sparks ekran

Sparks:

GIF paylaşımı için bir sosyal ağ. Kendi GIF'lerinizi oluşturabileceğiniz uygulama üzerinden paylaşılan GIF'ler hem güncel hem de Twitter, Facebook, iMessage ve e-posta ile paylaşılabiliyor. İOS'ten indirebileceğiniz uygulamayı denemek isterseniz burada.

GIF Yourself

Uygulama içindeki farklı kategorilerden bir GIF seçin ve bir başka fotoğrafı bu GIF'e yapıştırın. GIF hazırlarken, yeni selfie çekip ekleyebileceğiniz gibi albümünüzden fotoğraflar da ekleyebiliyorsunuz. Yeni oluşturduğunuz GIF'i sosyal ağlarda ya da e-posta vs ile paylaşmanız mümkün. iOS mağazasından indirilebilen uygulama burada.

animated

Giff.fr 

yapmanız gereken tek şey, müzik klibi olmayan bir YouTube linkini ana ekrandaki adres çubuğuna kopyalamak. İçeriye aktarılan videoyu hızlandırarak ve büyütüp küçülterek GIF formatına dönüştürmenizi sağlıyor. GIF'i oluşturduktan sonra bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.

Recordit.co

Mac ve Windows'ta kullanılabilen uygulamanın kullanımı oldukça kolay. Bilgisayarınıza indirdikten sonra hemen kullanmaya başlayabildiğiniz uygulamayla ekranınızın video kaydını alıp doğrudan GIF formatına dönüştürebiliyorsunuz. Mac uygulamasında Twitter desteği de açıldı.

Kullandığınız favori araçları da yorumlarınızla iletebileceğinizi hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.