Twitter artık GIF formatını destekliyor

Twitter, resmi Twitter destek hesabı üzerinden yaptığı bir duyuruyla artık GIF formatını desteklediğini duyurdu ve Twitter'daki ilk GIF formatlı görselin de ekli olduğu tweet'i paylaştı. Kısa sürede binlerce RT almayı başaran bu tweet'ten sonra kullanıcılar da artık GIF görsellerini tweet'lerine eklemeye başladı.

Sadece Twitter'ın web versiyonu Twitter.com değil, Twitter'ın iOS ve Android'deki mobil versiyonlarının artık GIF formatını da desteklediğini belirtmeliyiz. Bundan böyle GIF formatında pek çok görseli Twitter'da göreceğimizi tahmin ediyoruz. Bildiğiniz gibi Twitter bir önceki güncellemesinde, birden fazla fotoğrafın yüklenmesine izin veren ve fotoğrafların etiketlenmesine izin veren, daha sosyal bir sisteme geçiş sağlamıştı.

Twitter'ı mobil uygulamalar ya da web üzerinden kullandığınızda GIF animasyonlarını aktif hale getirmek için aynı video içeriklerde olduğu gibi üzerlerine bir kez dokunmanız gerekecek. Bu yapının böyle kurgulanması hem uygulama performansı açısından önemli hem de GIF formatlarının kapladığı daha yüksek alanlar yüzünden izlenmesi tercih edilmeden bir data harcaması yapmaması anlamına geliyor.

Bildiğiniz gibi daha önce Twitter'da sadece Vine üzerinden paylaşılan video içerikler, bas çalıştır şekilde çalışarak tweet içerisinde video gibi görüntülenebiliyordu. Artık GIF'lerin de gelmesiyle birlikte bu yapı biraz daha esnek ve geniş olacak, kullanıcılar kısa videolarını GIF haline getirerek, Twitter üstünden tıpkı birer video gibi paylaşabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.