SaaS arama çözümü Algolia, ikinci yatırımını da aldı

SaaS arama çözümü Algolia, ikinci yatırımını da aldı

Yaklaşık olarak 1 sene önce sizlere tanıttığımız SaaS arama çözümü Algolia, az önce aldığımız habere göre ikinci yatırımını da aldı. Algolia, Storm Ventures imzası taşıyan 1,2 milyon dolarlık bu yatırımla beraber toplamda 2,8 milyon dolar yatırım almış oldu.

Ayrıca bu ikinci yatırımla beraber Point Nine Capital'den Chrisoph Janz da şirketin yönetim kuruluna girdi. Algolia'nın yatırım sonrası öncelikli hedefiyse daha hızlı ve ölçeklenebilir  bir arama çözümü için gerçek zamanlı API konusuna ağırlık vererek müşterilerini daha çok memnun etmek.

Şu an 6 kişilik bir ekibe sahip olan girişimin merkez ofisi Paris'de bulunuyor. Yatırım sonrası San Francisco'ya da bir ofis açacak olan girişim, ekibini de bu yeni ofisle birlikte genişletmiş olacak. 2012 yılına kurulan Algolia bugüne kadar 200'ün üzerinde farklı şirkete ve bireysel yazılım geliştiriciye hizmet vermiş. Algolia'nın arama çözümünü kullanan tanıdık isimlerden bazılarıysa Crunchbase, Pebble, Hacker News ve SocialCam. Bu arada Paris/Fransa merkezli girişimin İsrail ve Ürdün gibi yakın coğrafyalarla çalışmış olmasına rağmen henüz Türkiye'den bir müşterisinin olmadığını da ekleyelim.

SaaS (Software as a Service) olarak hizmet veren Algolia'yı kullanmanız için öncelikle web siteniz ya da mobil uygulamanızdaki verileri platforma aktarmanız gerekiyor. Basit kod parçalarıyla yapılan bu veri transferinin ardından Algolia üzerinde kolayca arama yapmanız; ve hızlı bir şekilde arama sonuçlarını platformun sunduğu API'dan almanız mümkün.

Algolia'da ücretlendirme ise 49 dolarlık en küçük paketle başlıyor. Aylık 10 milyon sorgu ve 1 milyon kayıt rakamlarına kadar olan 'growth' paketinin fiyatı 149, toplamda 50 milyon sorgu ve 5 milyon kayıt destekleyen 'pro' paket de 449 dolar. Algolia'yı Ruby, Node, PHP, Python, Java ve C# gibi web teknolojileri ya da iOS ve Android gibi mobil platformlarla beraber kullanabilirsiniz.

Algolia'nın yazılımcılar için hazırladığı dokümanı buradan (http://www.algolia.com/doc) inceleyebilir, ayrıca dilerseniz -kredi kartınızı vermeden- şu sayfada 14 günlük demo hesap yaratabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.