Popüler A/B Testing aracı Optimizely, mobil platformlara giriş yaptı

Popüler A/B Testing aracı Optimizely, mobil platformlara giriş yaptı

Sizlere daha önce detaylıca tanıttığımız dünyaca ünlü 'A/B Testing' aracı Optimizely; dün itibarıyla iOS uygulamaları üzerinde de kullanılabileceğini açıkladı. Kısa bir süre önce 50 milyon doların üzerinde yatırım alan ve mobil açılımla uzun süredir ilgilendiği bilinen şirketin beta olarak devreye giren bu yeni özelliğinin ismi de 'Optimizely for iOS'.

Optimizely öncesinde 'A/B Testing' için hem Android hem de iOS uygulamalar için çeşitli çözümler vardı. Ancak Optimizely henüz beta aşamasında olmasına ve kısıtlı seçenekler sunmasına rağmen kuşkusuz pazardaki en dikkat çekici oyuncu konumuna geldi.

Şimdilik yalnızca renk seçimleri, buton, text ve icon'ların yer değişimi ve içerikle oynamalara izin veren Optimizely, zamanla daha fazla özelliği kullanıcılarına sunmaya başlayacaktır. Web siteleri için Google Analytics benzeri basit bir kod entegrasyonuna ihtiyaç duyan Optimizely, mobilde de entegrasyonu basit bir SDK kullanıyor. Yani söz konusu SKD'yi bir kere uygulamanızın içine kurduğunuzda daha sonra uygulamayı güncellemeye ihtiyaç duymadan dilediğiniz gibi senaryolar yaratıp sonuçları gözlemleyebiliyorsunuz.

Hali hazırda Optimizely üyesi olanlar buradan iOS uygulamaları için 'A/B Testing' işlemine başlayabilir, detaylı bilgi almak isteyenlerse şu sayfayı ziyaret edebilir. Optimizely'nin iOS için getireceği yinelikleri ve Android hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.