GREAT Startup yarışması girişimcilere Birleşik Krallık'ın kapılarını açacak

GREAT Startup yarışması girişimcilere Birleşik Krallık'ın kapılarını açacak

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI), 2012'de başlatılan GREAT kampanyası kapsamında Türkiye’nin genç teknoloji girişimcilerini hedefleyen 'GREAT Startup' adlı bir yarışma düzenliyor. Girişimcilere yeteneklerini okyanus ötesinde gösterme fırsatı sunuyor.

İngiltere ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla yürütülen GREAT kampanyasının duyurusunu şimdiden paylaşıldı. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 10 pazarda düzenlenecek girişim yarışması Birleşik Krallık Hükümeti’nin en iddialı uluslararası pazarlama kampanyalarından biri ve girişimcilere ciddi sosyal ve ekonomik ilerlemeler vaadediyor.

6 farklı ödülden birini kazanma şansı

GREAT Startup olarak anılan girişim yarışması bölümünde toplamda 6 farklı kategoride* ödüller tanıtılacak. Başvurular 20 Haziran'da başlayacak. Başvuru yapacak girişimcilerin 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de yaşayan, en az bir yıl önce kurulmuş bir şirkete sahip olması gerekiyor.

Birleşik Krallık ve Türkiye’de teknoloji ve internet sektörünün önde gelen isimlerinden oluşan jüri girişimleri değerlendirecek. Kategori birincisi girişimler girişim sermayesi şirketleriyle Birleşik Krallık seyahatine katılım hakkı, Birleşik Krallık’a bir iş seyahati hakkı, Birleşik Krallık’ta iş kurmak isteyenlere danışmanlık/ilgili kişilerle tanışma ve Birleşik Krallık’da iş yapmakta olan kişi ve şirketlerle tanışma/fikir alışverişinde bulunma olanağı kazanmış olacaklar.

1-18 Ekim 2014 tarihleri arasındaki değerlendirmelerin ardından ödül töreni Ekim ayında düzenlenecek. Webrazzi olarak girişimcilerimize bu önemli etkinliği göz ardı etmemelerini tavsiye ederken, gelişmeleri tekrar paylaşacağımızı da not düşmek istiyorum.

*GREAT Teknoloji Ödülü, Kadın Teknoloji Girişimcisi, Üniversiteli Genç Girişimci, Anadolu’dan Teknoloji Girişimcisi, Sosyal Teknoloji Girişimcisi ve Jüri Özel Ödülü

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.