SoFood, gastronomi odaklı bir fotoğraf paylaşım ağı

SoFood, gastronomi odaklı bir fotoğraf paylaşım ağı

SoFood, Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlarda yemek içerikli paylaşımların yaygınlığından şikayetçi olanları sevindirecek türden bir uygulama. Ercan Baran ve Serdar Akın'ın geliştirdikleri SoFood, yemek tariflerine odaklı bir fotoğraf paylaşım uygulaması.

Gastronomiye ilgi duyanlar için yemek ve tariflerine ayrılmış onlarca Türkçe web sitesi var, buna karşılık SoFood kullanım kolaylığıyla benzerlerinden ayrışıyor. Uygulama, yeni lezzetler keşfetmek isteyen, bloglarda ya da sosyal ağlarda belki aradığı kitleyi bulamayan kullanıcıları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Fotoğrafları öne çıkaran uygulama kullanıcıların yemek tariflerini paylaşmalarına da izin veriyor. Facebook hesabınızla bağlandığınız ağda, var olan görseller arasında arama yapabiliyor, bulduğunuz tarifi favorilerinize ekleyebiliyor, böylelikle liste oluşturabiliyorsunuz.

Tariflere yapılan yorumlarsa popüler bir özellik ve kullanıcıların birbirlerine yemek tarifleriyle ilgili soru sormalarına izin veriyor. SoFood üzerinden diğer kullanıcıları takip etmeniz mümkün. Uygulama bu yönüyle Instagram'a benziyor ancak çektiğiniz fotoğraflara henüz müdahale edemiyorsunuz. Yani iştah açacak yemek fotoğrafları için, iş yine maharetli ellere kalıyor :)

sofood

Ercan sadece 12 gün önce yayınlanan uygulamanın bugün 600 aktif kullanıcıya ulaştığını belirtiyor. Toplam 2 bin kez indirilen uygulama üzerinde kullanıcılar 200 adet tarif paylaşmış. Yapımcıları uygulamanın özellikle Ramazan ayında daha hızlı yayılacağını düşünüyor. Hedefleri 30 ila 50 bin arasında kişiye ulaşmak.

İki yazılımcının 6 ayda geliştirdiği SoFood henüz para kazanan bir uygulama değil. Gelir modeli için planları, kritik kütleye ulaşıp ardından sponsorlu paylaşımlarla yeme-içme mekanlarının reklamlarını yayınlamak. Küçük ve orta ölçekli mekanları hedefleyebilecekleri bu modeli hayata geçirinceye kadar SoFood'u kendileri fonlayacaklar.

SoFood, öncelikle Türkiye'yi hedefleyen bir uygulama. Zira yurt dışında bu alanda benzer uygulamaların yaygın biçimde kullanıldığını söyleyebiliriz. Esin kaynağı olan Snapdish, bugün 1,3 milyon kez indirilmiş ve platformda 5,5 milyon yemek fotoğrafının paylaşıldığı belirtiliyor. Ancak uygulama Türkçe içerik sunmuyor ve SoFood bu boşluğu doldurmak istiyor.

İncelemek isterseniz Android versiyonu için buraya, iOS için buraya gidebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.