Yılın en önemli oyun etkinliği E3 2014'ten notlar

Yılın en önemli oyun etkinliği E3 2014'ten notlar

Oyun dünyası için belki de yılın en büyük olayı her yılın Haziran ayında Los Angeles'da düzenlenen E3 fuarı. Daha önceki yıllarda da sizler için bazı bilgileri derlediğimiz E3 fuarında bu yıl da her yıl olduğu gibi oyun dünyasının devleri yer aldı.

Microsoft, Sony ve Nintendo gibi konsol üretici olan şirketlerin büyük basın konferanslarını düzenlediği, oyun dünyasının gelecek yılki trendlerinin belirlendiği fuarda, oyun yapımcıları da oyunlarının duyurusunu yapıyor, EA, Ubisoft gibi yapımcı şirketler oyunlarını görücüye çıkartarak tüm dünyaya aynı anda duyurma fırsatı buluyor. İşte sizin için derlediğimiz ve şirketlerin basın etkinliklerinden derlediğimiz önemli notlar:

Microsoft

9 Haziran'da başlayan E3 fuarının ilk basın toplantısını Microsoft düzenledi. Sabah saatlerinde başlayan etkinlikte, Xbox One için çok önemli oyunlar tanıtıldı. Microsoft Xbox'ın en önemli kozlarından biri olan Halo oyunun Halo: Master Chief Collection adı verilen paketi resmi olarak duyuruldu. Eski Halo oyunlarının Xbox One'a uyarlanmış hallerini de barındıran bu paketi alan kullanıcılar, Halo 5'in beta sürümüne de katılma hakkı kazanacak.

Microsoft Xbox One için Tomb Raider ve Call of Duty: Advanced Warfare gibi oyunlar da duyuruldu. Bu oyunlar, Xbox One'a özel olmasa da, Microsoft konferansında Quantum Break ve Forza Horizon 2 gibi Xbox'a özel oyunları da duyurmayı ihmal etmedi. Microsoft konferansından en çok dikkatimi çeken oyun, 30 Eylül 2014 tarihinde piyasaya çıkması beklenen Forza Horizon 2 oldu. Hemen aşağıdan E3 fuarında yayınlanan oyun içi videosunu izleyebilirsiniz.

EA

Electronic Arts, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni FIFA oyununu tanıttı. FIFA 15'in "Feel the Game" konseptiyle tanıtan EA, birkaç hafta önce yayınladığı kısa videonun geniş halini E3 ile birlikte yayına soktu. Oynanış konusunda geçtiğimiz yıl FIFA 14'le PES'e fark attığı kabul gören FIFA serisinin son oyunu FIFA 15, çok daha gerçekçi olacak ve futbol atmosferini oyunculara daha çok yaşatacak gibi gözüküyor. EA'nin duyurduğu bir başka oyun ise, 21 Ekim'de piyasada olması beklenen Battlefield: Hardline oldu. Battlefield ailesinin yeni üyesi Hardline'da, hırsız-polis konsepti teması bulunuyor.

Criterion Games tarafından yapılan Burnout serisi büyük ses getirmişti. Şimdi aynı ekibin elinden çıkacak olan ve aksiyon sporları bir FPS olarak konumlandıran oyun üzerinde çalışıyorlar. The Sims 4'ün piyasaya çıkış tarihi ise 2 Eylül olarak belirlenmiş.

Sony

Sony yeni bir donanım duyurarak diğer konferanslardan biraz daha farklılaşmayı başardı. Sony'nin duyurduğu yeni ürün, size dün detaylarıyla aktardığımız PlayStation TV oldu. Sony konferansında The Order: 1886, Little Big Planet 3, Far Cry 4, Battlefield: Hardline, Mortal Kombat X (kişisel olarak en heyecanla beklediğim oyunlardan biri) gibi oyunlar duyuruldu. Çok da şaşırtıcı olmayan bir şekilde, GTA 5'in PlayStation 4 versiyonu da resmi olarak duyuruldu. GTA 5, sadece PlayStation 4'e değil, PC ve Xbox'a da bu yılın sonbahar aylarında çıkacak.

Sony, PSN ile ilgili bazı önemli veriler de paylaştı. Açıklanan rakamlara göre şu anda satılan PlayStation 4'lerin tam yüzde 95'i internete bağlı durumda. Kısacası yeni nesil konsol oyuncuları internete bağlı olmayı seviyorlar. Bu da çoklu oyuncu deneyimini ve oynanış saatlerini büyük oranda artıyor.

Nintendo

Nintendo'nun en büyük bombası, The Legend of Zelda'nın yeni oyunun 2015 yılında geleceğinin resmi ağızdan açıklanması oldu. Oldukça sağlam grafiklere sahip olacağı söylenen oyun, klasik Zelda'nın bulmacalı yapısından biraz daha açık bir dünyada geçen ve oyuncuyu daha da özgür bir yapıda serbest bırakacak bir oyun olacak. Kısacası zaten oldukça geniş olan Zelda evreni, daha da genişleyecek.

Nintendo, amiibo adlı oyun karakteri hizmetini de duyurdu. amiibo adı verilen figürler, Nintendo'nun oyun karakterlerinin fiziksel halleri ve bu karakterlerle birlikte, aslında dijital bir içeriğe de sahip oluyorsunuz. Nintendo Wii U'ya bu figürleri tanıttığınızda, fiziksel olarak sahip olduğunuz karakter, dijital oyunda da kontrol edebileceğiniz bir karakter oluyor. amiibo'yu Super Smash Brothers, Mario Kart gibi farklı oyunlar kullanılacak. Özellikle Nintendo'cuların ilgisini çekebilecek bu özellikle ilgili hemen aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.