Amazon ev çalışanları ve ustalar için pazar yeri açmaya hazırlanıyor

Amazon ev çalışanları ve ustalar için pazar yeri açmaya hazırlanıyor

Amazon-LogoAmazon Fresh ile taze gıda alanına girerek kendisi için çok yeni bir pazara adım atan e-ticaret devi orada da durmuyor. Bu kez ev odağında yeni bir pazar yeri açmayı planlayan şirket, ABD' de hızla büyüyen, HomeAdvisor gibi dikkat çeken girişimlerin faal olduğu, ev tamiri, boya ve benzeri ustalık hizmetlerine aracılık hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Bebek bakıcılığının da dahil olduğu servislere sayfalarında yer verecek olan Amazon'un bu alanda rakipleri Angie's List ve Craiglist olacakmış gibi görünüyor. Amazon Fresh örneğindeki gibi belirli bölgelerde test edilkten sonra genele yayılacağı belirtilen servisin operasyonel hazırlığı için San Francisco merkezli Thumtack ile Amazon arasında görüşmeler yapıldığı bilgisi Reuters tarafından paylaşıld.

Ustalık işlerinin ABD'de 250 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşması Amazon'un bu alanda iştahının kabarmasının temel nedeni. Yeni servislerin Amazon Prime üyelerine sunduğu servisleri çeşitlendirmek için mi kullanılacağı yoksa pazar yeri olarak bağımsız mı kurgulanacağı zamanla görülecek.

Son olarak 2008'de kurulan Thumtack'in toplam 48,2 milyon dolar yatırım aldığını ve yatırımcılarının arasında Sequoia Capital ve Tiger Global Management gibi önemli yatırımcıların olduğunu da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.