iPhone için Skype güncelleniyor: Skype 5.0

Skype 5.0 versiyonuyla birlikte, Microsoft'un sahibi olduğu şirket Apple'ın iPhone'u için çıkardığı iOS versiyonunu büyük oranda güncelleyecek.

SkypeSkype, resmi blogu üzerinden yaptığı açıklamayla Skype'ın iPhone için güncellendiğini duyurdu. Skype 5.0 versiyonuyla birlikte, Microsoft'un sahibi olduğu şirket Apple'ın iPhone'u için çıkardığı iOS versiyonunu büyük oranda güncelleyecek. Bugüne kadar gelen en büyük güncellemelerden biri olan Skype 5.0 ile birlikte tasarım baştan aşağıya değiştirilmiş durumda.

Skype'ın bu ekosistemde yerini almak istiyor olması oldukça normal çünkü hiç de azımsanmayacak sayıdaki kullanıcının hali hazırda Skype kullanıcısı olması ve iOS'de Skype'a rakip olan önemli bazı uygulamaların bulunuyor olması Skype'ın iPhone'daki geleceği için kritik.

iphone-redesign

Henüz yayında olmayan uygulamanın 1 hafta içerisinde AppStore'a yüklenmesi ve uygulamanın güncellenmesi bekleniyor.  Daha önce Android ve Windows Phone uygulamalarında güncellemeye giden Skype'ın, biraz gecikmeli de olsa iPhone tasarımını güncellemesi ve bunun iPad versiyonuna da yakın gelecekte yansıyacak olması iPhone sahibi Skype kullanıcıları için olumlu nitelendirilebilir.

Skype'ın bu güncellemesiyle sadece tasarımsal bazı güncellemeler gelmediğini de belirtmeliyiz. iOS uygulaması olmasına rağmen tasarımını da aynı güncel Windows versiyonuna benzeten Skype, ciddi performans güncellemeleri de yaptığını açıkladı. Yeni Skype uygulaması açıklanan bilgilere göre eskisine nazaran tam 5 kat daha hızlı ve stabil çalışacak. Bir kullanıcıya çevrimdışı durumda iken mesaj ya da fotoğraf atmanız halinde, kullanıcı çevrimiçi duruma geldiğinde ilgili mesajınızı alabilecek.

Yeni Skype ile bildirimler konusunda da diğer cihazlarla uyumlu çalışacak. Örneğin size gelen bir mesajı PC, Xbox ya da başka bir platformda okuduğunuzda, iPhone'unuzdaki Skype uygulaması da bunu anlayarak okundu olarak işaretleyecek. Böylece bir bildirim kargaşası yaşanmamış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.