EdgeRank Checker'ı satın alan Socialbakers, Facebook analitiğinde derinleşmek istiyor

EdgeRank Checker'ı satın alan Socialbakers, Facebook analitiğinde derinleşmek istiyor

Socialbakers,Facebook haber akışı için sosyal analitik servisi sağlayan EdgeRank Checker'ı satın aldı. Yakın zamanda Index Ventures ve Earlybird'den 26 milyon dolar değerinde yatırım alan Socialbakers, bu yatırımın ardından planladığı yeni ürün geliştirme konusunda oldukça önemli bir adım atmış oldu.

Satın almayla birlikte EdgeRank Checker'ın çoğu Fortune 500 şirketleri ve büyük eğlence şirketlerinden oluşan müşteri protföyü tamamen Socialbakers'a geçecek. Bunun şirketin müşteri tabanını üçte bir oranında büyüttüğü belirtiliyor. Sosyal medya ölçümlemesi ve optimizasyonu konusunda dünyanın en önemli kaynaklarından biri haline gelen Socialbakers'ın hali hazırda Fortune 500 listesindeki şirketlerin yarısına hizmet verdiğini hatırlatalım.

EdgeRank Checker, Facebook'un 2012 yılında yayınladığı gerçek zamanlı analiz için kullanılan API'na odaklanan ilk girişimlerden biri. EdgeRank, zaman, endüstri ve konuma göre içerik performansını ölçümleyerek haber akışı etkileşimini optimize ediyor. Buna ek olarak, EdgeRank Over Time, News Feed Recommendations, Industry Reports, Best/Worst Comparison, Post Grades ve Agency Dashboards gibi ürünlerin portföyüne ekleneceği belirtiliyor.

EdgeRank Checker'ı bünyesine katan Socialbakers böylelikle müşterileri için daha derin Facebook analitiği sağlayabilecek ve Facebook haber akışı performans ölçümü yapabilecek. Socialbakers CEO'su Jan Rezab, şirketin şu anda iki önecelikli hedefi olduğunu söylüyor, bunlar: Amerika'daki varlığını güçlendirmek ve  sosyal medya analitiğini yeni bir seviyeye getirmek. Şikagolu startup EdgeRange satın alması da şirketin tek taşla iki hedefi de vurmasını sağlıyor.

Satın alma sonrasında EdgeRank, kendi müşterilerine self-servis ürünlerini sunmaya devam ederken, bu ürünler Socialbakers'ın ileride sunacağı Socialbakers Analytics'te modüller olarak sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.