Barclays ödeme odağındaki bilekliğini genel kullanıma açıyor

Barclays ödeme odağındaki bilekliğini genel kullanıma açıyor

Dünyanın en büyük 10 bankası arasında yer alan Barclays mobil ödeme bilekliğini 2015'te Birleşik Krallık'ta 300 bin noktada kullanıma açmaya hazırlanıyor. Ödeme amaçlı giyilebilir teknolojinin ilk örneklerinden olan akıllı bileklik 2012'de tanıtılmış, etkinliğe katılanlar ödeme işlemlerinde, geçici bir süre de olsa, bu bilekliği kullanabilmişti.

Yaygınlığı arttıkça mobil ödeme hacmini de önemli oranda artırması beklenen sistem, Birleşik Krallık'ta gençlerin alışverişte nakitsiz işleme yönlendirilmesinde etkin bir rol oynayacak. Akıllı saatlere mobil ödeme yönülye alternatif oluşturabilecek bileklik müşterilere şimdilik ücretsiz veriliyor ve ve hatta sistem üzerinden yapılan işlemlerden de ekstra ücret alınmıyor.

Sadece Barclays müşterilerine değil, aynı zamanda diğer banka kullanıcılarına açık olacak bilekliğin nasıl bir ilgiyle karşılaşacağını birlikte göreceğiz. Ülkemizde genel kullanımda olmasa bile etkinliklerde bilelikle ödemeyi tecrübe eden okuyucularımız deneyimlerini yorumlarda paylaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.