Avrupa Yatırım Bankası yeni nesil yatırım fonunu ilk olarak Rovio'ya kullandırıyor

Avrupa Yatırım Bankası yeni nesil yatırım fonunu ilk olarak Rovio'ya kullandırıyor

Avrupa Yatırım Bankası (EIB), bölge çapında büyümeyi destekleyen ve istihdamı arttıran inovatif şirketlere sağlayacağı yeni finansal aracını kullanıma açtı. Bu fondan ilk yararlanan şirket 25 milyon euroluk destekle Rovio oldu.

EIB'nin açıklamasında, yeni nesil finansal aracın resmi lansmanının Avrupa Komisyonu ile birlikte 12 Haziran'da yapılacağı belirtiliyor. EIB bu fonla Avrupa Birliği'nde (AB) orta ölçekli yenilikçi girişimlerin büyümesine destek olmayı planlıyor.

Angry Birds'ün yapımcısı şirket, Banka'dan aldığı fonla mobil oyun platformunu ve diğer eğlence hizmetlerini geliştirecek. Bunun yanında, türünün ilk örneği bu uygulama için bir örnek vaka da teşkil edecek. Banka tarafından yapılan açıklamada Rovio'nun seçiminde, içerik dağıtımı konusunda geleneksel kalıpları kırması ve güçlü bir büyüme göstermesi gibi faktörlerin etkili olduğu belirtiliyor.

rovio

Yeni nesil fonların çıkış noktası ise, orta ölçekli Avrupa startupların miktarı 25 ila 100 milyon euro arasında değişen büyüme yatırımını bulmakta son dönemde karşılaştıkları güçlükler. Bu nedenle yetenek ve girişimlerini Amerika ve hatta Asya'ya kaptıran Avrupa Birliği'nde ortak kanı, hükümetlerin bu göçü durdurmak için harekete geçmesi gerektiği.

EIB, son dönemde Avrupa'nın en büyük startuplarından biri haline gelen Rovio ile başlattığı desteği, ilerleyen zamanlarda farklı start-uplara da kullandıracak. Gelişmenin, ekosistemin büyümesi ve yatırımların küresel rekabetçiliğinde büyüme fonlarının önemini göstermesi açısından dikkate değer olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.