TÜSİAD Dijital Pazarın Odak Noktası E-Ticaret başlıklı raporunu yayınladı

TÜSİAD Dijital Pazarın Odak Noktası E-Ticaret başlıklı raporunu yayınladı

TÜSİAD bugün e-ticaret raporunu tanıtmak için "Dijital Pazarın Odak Noktası e-ticaret: Dünya’da Türkiye’nin Yeri, Mevcut Durum ve Geleceğe Yönelik Adımlar" oturumunda toplandı. Ekosistemin tanıdğı isimlerin yer aldığı oturumda girişimcilik ve e-ticaret odağında konuşmalar yapılırken hazırlanan e-ticaret raporu paylaşıldı.

Forrester, Goldman Sachs gibi önemli kurumların verilerini derleyerek hazırlanan raporun amacının Türkiye e-ticaretinin dünyadaki yerini tespit etmek ve e-ticaretin gelişmesi için gereken noktaları belirlemek olarak paylaşıyor. Ödeme sistemleri alt yapısından, lojistik alt yapısına kadar dünyayla karşılaştırılmanın yapıldığı raporda önemli detaylar grafikler halinde sunuluyor. Screen Shot 2014-06-05 at 13.02.58

Türkiye'nin e-ticarette 3. fazda olduğu belirtilen raporda, mevcut durum mağazada görülen ürünlerin satın alınması durumu olarak özetlenmiş. Konumlama haricinde Türkiye e-ticaret pazarı büyüklüğü ise 2012 yılı verilerine göre 15,3 milyar TL olarak belirtilmiş.

E-ticaret pazarının haricinde B2B pazarının da önemine dikkat çekilen raporda, pazar büyüklüğü 5,5 milyar dolar olarak yerini almış. Bu veri de yine 2012 yılına ait bir veri olarak paylaşılıyor.

Screen Shot 2014-06-05 at 13.14.03

Türkiye'de öne çıkan e-ticaret şirketlerinin de yer aldığı raporda sadece internet odağında şirketlerle, interneti satış kanalı olarak kullanan şirketler ayrılmış.

Screen Shot 2014-06-05 at 13.10.41

137 sayfalık raporda e-ticaret satış modelleri haricinde girişimcilik ve finansmanı da konu alınıyor. Finansman içerisinde melek yatırımdan, halka açılmaya kadar detaylandıran rapor devlet desteklerine de yer ayırmış. KOSGEB ve bakanlıkların desteklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Screen Shot 2014-06-05 at 13.24.38

2023 beklentisiyle tamamlanan rapora buradan ulaşabilir ya da aşağıdan inceleyebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz Webrazzi'nin Mart 2014 tarihli E-Ticaret Raporu'na da buradan ulaşabilir ya da yazının sonunda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.