Gittip.com: Sürdürülebilir kitlesel fonlama girişimi

Gittip.com: Sürdürülebilir kitlesel fonlama girişimi

Kitlesel fonlama son yıllarda girişimcilerin can simidi oldu denilebilir. Bu konuda henüz geniş kitlelere ulaşmayan farklı girişimler de var. Bunlardan biri de kendini sürdürülebilir kitlesel fonlama girişimi olarak tanıtan Gittip.com

Gittip, anonim olarak bireylere, organizasyonlara veya kurumlara haftalık düzenli küçük finansal destekler yapılabilen bir kitlesel fonlama ağı. Destek sağladığınız hesabın bir ürünü veya hizmeti olması da gerekmiyor. Sadece ilgili kişi veya kurumdan ilham almış olmanız ve cömertce davranmanız yeterli.

Gittip'te bağış yapacağınız kişinin Twitter, Github veya Bitbucket kullanıcı adını kullanarak bağış yapıyorsunuz. Bir takım oluşturup bağışların oraya aktarılmasını da sağlayabiliyorsunuz. Bağışlar haftalık olarak çekiliyor ve bireylere haftalık en fazla 100 dolar, kurum ve organizasyonlara ise haftalık 1000 dolar bağışlayabiliyorsunuz.

gittip kitlesel fonlama

Gittip ekonomisi henüz 2 yıllık ve şu anda haftalık 2,900 kullanıcı üzerinden 13 bin 400 dolar yardım tekrarlanıyor. Girişimin kurucusu

Düzenli ödeme sistemi Gittip'in kritik noktası. Bunu ABD banka hesaplarından otomatik olarak yapıyor ama diğer ülkeler için de manuel bir yol bulmuşlar. Bağışlar her perşembe kullanıcılara gönderiliyor. Hesabınız yetersiz kaldığında Gittip küçük bir komisyonla çarkın işlerliğini sağlamaya devam ediyor.

Geliştirme sürecinde geliştiricilerin katılımını (iş ortaklığı, API) ve küçük finansal desteklerini de bekleyen Gittip'de destek almak için Bitcoin hesabınızı da ekleyebiliyorsunuz. Gittip eklentisini websitenize eklemeniz ve okuyucularınızdan veya ziyaretçilerinizden sürekli olarak destek toplamanız da mümkün.

Bilindik kitlesel fonlama sitelerinden farklı olarak ve Paypal ile destek toplamaktan daha sistemli bir girişim olan Gittip, farklı modellerin uygulanacağını gösteren iyi bir örnek. Bu fikrin ülkemizde tutup tutmayacağı, finansal prosedürlerin yeterliliği ise ayrı bir tartışma konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.