3D yazıcı satışına odaklanan yerli e-ticaret girişimi 3bFab.com

3D yazıcı satışına odaklanan yerli e-ticaret girişimi 3bFab.com

3 boyutlu yazıcılar son dönemde oldukça popüler. Hem dünyada hem de ülkemizde çokça ilgi gören ve artık adını sıkça duymaya alıştığımız bu son endüstriyel devrimin meyveleri, ticari olarak da bir iş haline gelmeye başladı.

3bfab.com bu alan adım atmış bir e-ticaret girişimi ve sadece 3 boyutlu yazıcılarla ilgili alanda faaliyet gösteriyor. 3bFab, 3 boyutlu yazıcı ve 3 boyutlu tarama cihazlarının satışını e-ticaret platformu üzerinden yaptığı gibi, distribütörü olduğu bu cihazların eğitimlerini ve teknik destek faaliyetlerini de sürdürüyor.

3bFab, MakerBot marka 3 boyutlu yazıcıların Türkiye dağıtımcılığını da üstleniyor. 3 boyutlu yazıcı sektöründe, masaüstü 3 boyutlu yazıcılar üreten ünlü markalardan olan MakerBot'un, geçtiğimiz yılın Haziran ayında 600 milyon dolara Stratsys tarafından satın alınmasının ardından hızlı büyüme gerçekleştirme olduğunu bilgisini aldık.

Screen Shot 2014-06-04 at 22.52.48

Webrazzi'nin sorularını cevaplayan 3Bfab.com'un Genel Müdürü Hakan Güzelgöz,  şirketin ilk adımlarının Mayıs 2013'te atıldığını ve üç ortaklı olarak kurulduğunu aktarıyor. Hakan Güzelgöz'ün ortakları Promarket ve teknik müdür Koray Hatem. Kurumsal hayat tecrübesinin ardından bir otel kuran Güzelgöz'ün teknoloji merakı, 3D yazıcı ve 3 boyutlu baskı teknolojilerine yoğunlaşmasını sağlamış. 3bFab'in amacı ise Türkiye'de bu alanda öncü bir şirket olmak, inovasyon ve tasarımın yön verdiği alanlarda yer almak olarak belirlenmiş.

3bfab-3d-printer

Bir e-ticaret sitesi olmasına rağmen, 3bFab.com'un Ümraniye'deki ofislerinde özel bir mağazaları da bulunuyor. Bu mağazada aynı zamanda 3 boyutlu yazıcılar hakkında eğitimler düzenleniyor.

3bFab.com'un bir diğer önemli özelliği ise bünyesinde bir akademi bulunduruyor olması. Tüketiciler arasında gün geçtikçe yaygınlaşan, son kullanıcıya hitap etmeye başlayan bu teknoloji hakkında yeni şeyler öğrenebiliyor.

3bFab.com üstünden ücretsiz 3 boyutlu model dosyaları indirerek, 3 boyutlu yazıcılarınızdan basabiliyorsunuz. 3bFab bununla birlikte, 3 boyutlu tasarımla uğraşan kişilerin modellerini pazarlayabileceğimi bir marketplace oluşturma hedefi de bulunuyor. Kısacası 3 boyutlu yazıcı aldıktan sonra, bastırmak istediğiniz tasarımı da internetten indirip, dilediğiniz şeyi üretmeniz mümkün olacak.

3bFab, Türkçe içerik oluşturmasıyla bu alana ilgi duyan kişileri kendine çekmeyi başaracak gibi gözüküyor. Bununla birlikte ve en önemlisi de 3 boyutlu yazıcılar ve sarf malzemelerini internet üzerinden satan bir e-ticaret girişimi olması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.