Axel Springer girişim ve teknoloji yayıncılığı yapan Vertical Media'yı satın aldı

Axel Springer girişim ve teknoloji yayıncılığı yapan Vertical Media'yı satın aldı

Avrupa'nın en büyük medya kuruluşlarından Axel Springer dijital medya sektörünün önde gelen oyuncularından biri olma yolunda hızla ilerliyor. Springer, bu yönde önemli bir adımı Berlin'den dijital medya şirketi Vertical Media Publishing'in (VMP) hisselerinin yüzde 90'ını alarak attı. VMP'nin bünyesinde İngilizce yayın yapan startup blogu VentureVillage ve Almanca yayın yapan Gruenderszene.de gibi bilinirliği yüksek yayınlar var.

Springer'in bugün paylaştığı basın bildirisinde anlaşmanın değeri belirtilmiyor. Buna karşın Alman haber portalı Meedia'nın güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberine göre rakam 5 milyon doların altında.

VMPublishing ekran

Springer'in açıklamasında kalan hisselerin VMP kurucu oratğı ve CEO'su Mark Hoffman'da kalacağı ve  Hoffman'ın Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyeliği rolllerini üstleneceği belirtiliyor. Hoffman, Almanya'da hiçbir medya kuruluşunun dijital yayıncılığı Axel Springer kadar iyi anlamadığını ve bu nedenle Springer'e katılma kararı verdiklerini söylüyor. VMP, satın almayla birlikte ulusal yayılımına hız verecek.

Gruenderszene.de 2005 yılında internet girişimcisi Lukasz Gadowski'nin kişisel blogu olarak yayına başladı. Vertical Media ise Gadowski'nin kurucu ortağı olduğu yatırım şirketi Team Europe tarafından 2008 yılında kuruldu. İngilizce yayın yapan Venturevillage.eu ise 2011 yılında yayın hayatına başladı. Şirket 2012 yılında bir grup melek yatırımcıdan ve PDV Inter-Media Venture'dan büyüme yatırımı aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.