Facebook, Finlandiyalı mobil veri planlama şirketi Pryte'ı satın alıyor

Facebook, Finlandiyalı mobil veri planlama şirketi Pryte'ı satın alıyor

Apple ile geçen iki günün ardından bir başka devden farklı bir haber sonunda geldi. Facebook'un mobil veri planlama teknolojileri geliştiren Pryte'ı satın aldığı, Finlandiyalı girişimin kurumsal sayfasında duyuruldu.

Finlandiya merkezli Pryte az gelişmiş ve internete erişimin sınırlı olduğu ülkelerde mobil uygulamalarını kullanımını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Telekom şirketleri ve uygulamalar arasında bir nevi köprü görevi gören Pryte, kullanıcıları mobil veri derdinden kurtarmak iddiasında. 2013 yılında kurulan şirket, mobil verinin operatörler tarafından toptan satılmasına alternatif bir model sunuyor.

Kullanıcılar, belirli uygulamalara erişmek için parça parça kontör alır gibi mobil veri satın alabiliyor. Pryte'ın bulut bazlı teknolojisinin YouTube, Facebook ve Foursquare gibi uygulamaları sorunsuz çalıştırdığı belirtiliyor.

Pryte tarafından yapılan açıklamada ekibinin Facebook'a katılacağı ve şirketin dünyanın internet erişimi olmayan bölgelerini bağlantılı hale getirme amacı taşıyan internet.org girişimini destekleyeceği belirtiliyor.

Anlaşmanın finansal karşılığıyla ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı. Yeni haberler ulaştıkça haberimizi güncelliyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.