Rocket Internet halka açılmaya hazırlanıyor

Rocket Internet halka açılmaya hazırlanıyor

Dünya çapında 100'ün üzerinde ülkede faal olduğu belirtilen Berlin merkezli Rocket Internet, halka açılmaya hazırlanıyor. Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre şirket yaklaşık 3 milyar euro değerlemeye ulaşacağı bir halka arz operasyonu için Berenberg, JP Morgan ve Morgan Stanley ile birlikte çalışıyor.

Haberde Rocket sözcüsü Andreas Winiarski halka arz operasyonu ile ilgili yorum yapmazken, şirket için en iyi olan neyse ona odaklanacaklarını söylüyor. Yani, Winiarski bu söylentiyi reddetmiyor.

Rocket Internet'in bir süre önce yayımladığımız büyüme stratejisi raporunda şirketin Çin ve ABD dışındaki en büyük internet platformu olmak istediği dikkat çekiyordu. 2009'dan beri 60'ın üzerinde girişimiyle yaklaşık 2 milyar euro yatırım alan Rocket Internet agresif büyüme planını gerçekleştirmek için gerekli ivmeyi halka arzla sağlamayı planlıyor olabilir.

Rocket Internet'in halka arzının, dünyanın en büyük on borsasından biri olan Frankfurt Borsası'nda gerçekleşmesi bekleniyor.

Rocket'ın başarılı yatırımlarından online moda mağazası  Zalando'nun da bu yıl halka açılacağı yönünde haberler bir süre önce gelmeye başlamıştı. Her iki şirketin de beklendiği gibi halka açılmasının, 2007 yılından bu yana dikkate değer bir halka arz gerçekleştiremeyen Berlin internet ekosisteminde yeni bir hareketlilik yaratacağı ön görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.