Rocket Internet'in çok gizli büyüme stratejileri bu raporda

Rocket Internet'in çok gizli büyüme stratejileri bu raporda

Dünyanın en agresif büyüme stratejilerine sahip internet şirketlerinden Rocket Internet'in "çok gizli (strictly confidental)" notuyla hazırlanan bir raporu dün Tech.eu tarafından paylaşıldı. Aşağıda tamamen yer verdiğimiz şirket sunumunda Rocket Internet'in büyüklüğü ve büyüme stratejileri gözler önüne seriliyor.

Rocket Internet'in esas yatırımcılarından olan İsveçli Investment AB Kinnevik'in ev sahipliği yaptığı Capital Markets Day adlı etkinlikte paylaşılan sunum Rocket Internet'in Çin ve ABD dışındaki en büyük internet platformu olmak istediğini söylüyor. Bu konudaki iddiasını da bir çok veri ve strateji ile güçlendiriyor.

Rocket Internet hitap ettiği ABD ve Çin dışında kalan internet nüfusunun yüzde 65 olduğunu, mobilde bunun yüzde 78'e ulaştığını söylüyor. Rocket Internet'ın özellikle gelişen pazarlarda yerleşmeye çalıştığı görülüyor ve 3 ana sektöre dikkat çekiliyor. Bunlar eticaret, pazar yeri ve finansal teknolojiler.

Rocket-Internet_Kinnevik-Rocket

2009'dan bu yana 60'tan fazla girişimle 100'den falza ülkede Rocket Internet imzasını görmek mümkün. Bu girişimler 2011'den bu yana 4.7 milyar ziyaret çekmiş. Toplanan toplam yatırımsa 2 milyar Euro civarında.

Raporun Rocket Internet'in iş modeli, takım, finans ve uygulama başlıklarında dikkatli çalıştığını, uygulama modellerini önce Avrupa'da kanıtlayıp sonra dışarıya açarak büyümeye çalıştığını rapordan öğrenebiliyoruz. Çeşitli örneklerle Rocket Internet'in büyüme yaklaşımını da nasıl yorumladığı görülebiliyor.

Rocket Internet bir kez daha Türkiye'ye adım atabilir

Son olarak şunu da paylaşmadan geçmeyelim; son dönemde Rocket Internet'in Türkiye'ye yeniden dönüş yapacağına dair duyumlar alıyoruz. Türkiye'deki bazı eski Rocket Internet çalışanlarının tekrar Rocket'a döneceği ve Türkiye'ye girecek iki Rocket girişiminden birinin bilet satışı üzerine olacağı da duyumlarımız arasında.

Sözü fazla uzatmadan raporu dikkatinize sunalım. Şu sayfada da diğer Rocket Internet girişimleriyle ilgili detaylı raporları bulabilirsiniz. Kendi girişimizle paralel Rocket Internet yatırımlarını dikkatli incelemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.