Zuckerberg ve Priscilla Chan eğitim için 120 milyon dolar daha bağışlıyor

Zuckerberg ve Priscilla Chan eğitim için 120 milyon dolar daha bağışlıyor

Eylül 2010′da 100 milyon dolarlık fonla Startup:Education adlı kâr amacı gütmeyen bir eğitim organizasyona destek olan Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, bu kez aynı oluşum üzerinden San Francisco'daki okullara 120 milyon dolar harcayacak.

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg bu haberi Facebook üzerinden kamuoyuna duyurdu. Bay Area bölgesinin dünyanın en zengin bölgelerinden biri olduğunu ama düşük gelirli aileler ve yetersiz hizmet alan öğrencilerin de yer aldığını söyleyen Zuckerberg, bu okulların yüksek standartlara kavuşturulmasını sağlayacak.

Daha önce Panorama Education adlı bir eğitim girişimine kendi adına yatırım yapan Mark Zuckerberg, eğitim konusunu önemsediklerinin altını bir kez daha çiziyor. EducationSuperHighway adlı liselere teknolojik yenilikler götüren bir organizasyon da Zuckerberg tarafından destekleniyor.

Bu desteklerle yeni liderlere ve eğitim alanında girişimlere ön ayak olmak isteyen bir diğer isim olan Dr. Priscilla Chan bir pediatri uzmanı ve eski bir öğretmen.

Bu yatırımların Mark Zuckerberg'in servetinin küçük bir parçası olduğu malum ama o bölgedeki çocuklar için büyük bir etki yapacağı aşikar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.