Mark Zuckerberg, bilinen ilk kişisel yatırımını Panorama Education'a yaptı

Mark Zuckerberg, bilinen ilk kişisel yatırımını Panorama Education'a yaptı

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, bilinen ilk kişisel yatırımını Panorama Education'a yaptı. Mark Zuckerberg'in Eylül 2010'da 100 milyon dolarlık fonla kurduğu Startup:Education'ın da aralarında bulunduğu yatırımcılar Panorama Education'a 4 milyon dolarlık tohum yatırımı yaptı.

Panorama Education, eğitimi geliştirmek adına çalışan bir veri analiz ve araştırma girişimi. K12 okullara (bildiğimiz tabirle ilk ve orta öğrenim) hizmet veren girişim, öğrenciler, öğretmenler ve veliler için geribildirim anketleri hazırlıyor. 

Şu anda 4000'den fazla okulda kullanılan Panorama Education'ın yatırımcıları arasında yer alan Zuckerberg'in kurduğu Startup:Education fonu, ilk ulusal öz sermaye yatırımını da bu şekilde yapmış oldu. Panorama'nın erken dönem diğer yatırımcıları arasında SoftTech VC, Google Ventures, A-Grade Investments ve Yale Üniversitesi de bulunuyor.

Zuckerberg'ün melek yatırımcı kimliği ile karşımıza çıktığı girişimin amacı, eğitim kalitesini geliştirmek, öğrenciler ve veliler arasındaki bağı geliştirmek, öğretmenleri daha aktif ve ilgi çekici hale getirmek. Elbette Panorama bunu, öğrenciler, öğretmenler ve velilerden aldığı geribildirimler doğrultusunda hareket ederek bilimsel olarak yapmak amacında.

Panorama'nın kurucu ortaklardan Yale mezunu Aaron Feuer'ın açıklamaları ise bu girişime neden başladığını göz önüne seriyor. Aaron Feuer, okuduğu lisede öğretmen, öğrenci ve velilerden hiçbir şekilde geribildirim almayan bir yapıda olduğu ve bunu kaçırılan bir fırsat olarak gördüğünü aktarıyor. Panorama Education da bu şekilde ortaya çıkmış bir girişim olarak doğuyor. Bakalım aldığı tohum yatırımıyla Panorama Education kendini ABD'de geliştirmeye devam ederek yayılımını artırabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.