Televizyonla dijital dünyayı buluşturan Shazam for TV'ye Akbank da adım attı

Televizyonla dijital dünyayı buluşturan Shazam for TV'ye Akbank da adım attı

Televizyon izlerken elinden telefonu bırakmayanların sayısının artmasıyla birlikte markaların bu alana yatırımları da artıyor. Webrazzi Mobil'14 konferansında ikinci ekranın konuşulduğu oturumda Shazam'ın yakın zamanda ülkemizde reklamlara başlayacağını Shazam'ın Türkiye reklam partneri Genart Medya kurucusu Burak Yılmaz paylaşmıştı.

Televizyonda yayınlanan reklama adeta dijital bir kapı açarak hem ölçümlemeyi kolaylaştıran hem de başvuru sayısı gibi önemli noktalarda geri dönüşü artıran Shazam for TV'yi 2012'de kullanan P&G'den sonra ülkemizde Akbank'ta kullandı. Shazam for TV'nin Türkiye'de ilk reklam veren banka olan Akbank'ın odağı, mobil uygulaması Akbank Direkt Mobil.

Akbank Direkt Mobil gibi halihazırda mobil ürünü olan Akbank'ın geleneksel kanalda yayınladığı reklamdan dönüşümü artırmasına olanak tanıyan Shazam for TV ile yakaladığı rakamlar kampanya devam ettiği için henüz açıklanmadı ama kampanya bittikten sonra rakamları detaylı inceleyeceğimizi tahmin ediyorum.

Kampanyanın detaylarıyla devam edelim televizyonda yayınlanan reklam filmini Shazam'dan tanıtan kullanıcılar, Zero Gravity filminin kamera arkası görüntülerine ulaşabilme, yer çekimsiz deneyimi yaşamak için çekiliş hakkı kazanma gibi ödüllerin haricinde Akbank Direk Mobil'i de indirebiliyorlar.

Hedef kitlenin televizyonda yayınlanan 30 saniyelik reklamdan daha fazla etkileşim kurmasına yardımcı olan Shazam For TV adeta televizyonların QR kodu. Daha fazlasını sunmasına karşılık markaların ödüllerle kullanıcıya adım attırması önemli. Akbank'tan sonra hangi markaların Shazam'la ikinci ekranı hedefleyeceğini ve etkileşim rakamlarını birlikte göreceğiz.

Televizyon reklamını akıllı telefondan okutur musunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.