Kişisel hava durumu uygulaması: Dark Sky

Kişisel hava durumu uygulaması: Dark Sky

Her ne kadar pek çok kişi kendi telefonlarındaki standart hava durumu uygulamalarından memnun olsa da, buradaki verilerin çoğu zaman bölgedeki çok genel durumla hava durumu tahmini yapmaktadır.

Kimi zamanlar bu standart hava durumu tahminlerinin doğruluğu konusunda da tartışmalar yaşanır. İşte bu yüzden daha detaylı hava durumu uygulamaları son zamanlarda tüm dünyada daha da popüler bir hal alıyor.

Tabii bu ilgi sadece dünya pazarında değil, yerel pazarda da mevcut. Son olarak geçtiğimiz Aralık ayında Erman'ın yazdığı bir yazıda Havayı Koklayan Adam'ın mobil uygulamasını tanımıştık. Yerel anlamda bu tarz uygulamalara olan ilgisini böylece kanıtlamak mümkün.

Şimdi sizlere bahsedeceğimiz Dark Sky uygulaması ise işi biraz daha üst seviyeye taşımış ve hava durumunu çok daha detaylarıyla, çok daha lokasyon bazlı olarak veriyor. Sıcaklık haritasını dünya haritası üzerinde görebileceğiniz, Balkanlar'dan gelen soğuk havaları ya da Güney'den gelen sıcakları telefonunuzun ekranından gözlemleyebileceğiniz Dark Sky'ın hem iPhone hem de iPad versiyonu bulunmakta.

Dark Sky

Dark Sky, önümüzdeki 24 saatle ilgili tahminleri sunmasının yanı sıra, bildirimler gönderiyor, anlık olarak saatlerde hava durumunun nasıl gittiğini, sıcaklığın düşüp düşmediğini veyahut yakınlarda oluşabilecek fırtınaları haberdar ediyor.

Kullandığı ve analiz ettiği bilgileri, Forecast'ten sağlayan Dark Sky mobil uygulaması, bu bilgileri kendi yeteneği sayesinde oldukça şık bir tasarım ve güzel bir kullanıcı deneyimiyle sunarak, uygulamayı büyük bir iş haline getirmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Şimdiye dek 600 binden fazla kez indirilen Dark Sky uygulamasını 3.99$ karşılığında AppStore'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.