Google, uydu görüntüleme şirketi Skybox Imaging'i 1 milyar dolara satın alıyor

Google, uydu görüntüleme şirketi Skybox Imaging'i 1 milyar dolara satın alıyor

Silikon Vadisi'nin şirket satın alma konusunda en aktif şirketi Google, milyar dolarlık yeni bir anlaşmayla gündemimizde. TechCrunch'ın üç farklı kaynağa dayandırdığı haberine göre, Google, uydu görüntüleme ve kaydetme şirketi Skybox Imaging'i satın alıyor.

Şirketler arasındaki anlaşmanın tamamlanmak üzere olduğunu duyuran habere göre, Google Skybox için yaklaşık 1 milyar dolar ödeyecek. Skybox, 2012 yılında 70 milyon dolarlık bir yatırım turu sonucunda 500 ile 700 milyon dolar arasında bir değerlemeye ulaşmıştı.

İlk olarak Nisan ayında The Information'ın haberinde bahsedilen Google'ın Skybox ilgisi de son haberle doğrulanmış oldu. Anlaşmayla ilgili şirketler tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

2009 yılında kurulan Skybox bir uydu görüntüleme şirketi olmanın yanında bir yazılım ve veri şirketi. "Uzaydan iş yapmanın maliyetini değiştirecek ticari araçlara" odaklanan şirket geleneksel uydulara getirdiği yeni yaklaşımla dikkat çekiyor. Skybox teknolojisi, binlerce kilogram ağırlığındaki uyduların yaptığı görüntüleme işini 20 kat küçük uydularla yapıyor. Uyduların küçülmesi, Skybox'a çok sayıda fırlatma yapabilme avantajı da sağlıyor. Skybox'ın uyduları, boyutun yanında, enerji tasarrufu, geliştirilmiş ısı yönetimi ve iletişim gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Skybox'ın bir diğer önemli teknolojisi de görüntüleme yoluyla depoladığı verileri yönetme becerisi.

Yakın zamanda Titan Aerospace'i satın alarak dikkatini gök yüzüne çeviren Google'ın Skybox'a ilgisinin şaşırtıcı olduğunu söylemek zor. Ancak Google'ın Skybox'a ilgisi, az gelişmiş bölgelere interneti götürmekten ziyade, Google Earth Enterprise gibi girişimlerinde halihazırda kullanmakta olduğu haritalama ve veri yönetme teknolojileriyle ilgili olabilir.

Yazı hazırlanırken Skybox'ın son dakika haberi olarak paylaştığı bir bilgi de şirketin geliştridiği SkySat-1 uydusuna ait görüntülerin yayımlandığı web sayfasının hayata geçmesi oldu. Sayfayı burada görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.