Twitter ile SoundCloud arasındaki görüşmeler şirketlerin anlaşamaması nedeniyle sona erdi

Twitter ile SoundCloud arasındaki görüşmeler şirketlerin anlaşamaması nedeniyle sona erdi

twitter_soundcloud

Twitter'ın SoundCloud macerası beklenenden daha kısa sürdü. Görüşmelerin duyulmasının ardından Alman Der Spiegel gazetesi, Twitter'ın SoundCloud'la ilgilendiğini ancak satın alma düşüncesinin olmadığını yazdı. Buna karşın farklı kaynaklar görüşmeleri pazarlık aşamasına geldiğini belrtiyor.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, iki şirketi bir araya getiren Twitter'ın SoundCloud'u satın alma niyetiydi. Her ne kadar görüşmeleri hangi tarafın başlattığı net olmasa da, Twitter isteğini gerçekleştiremeden masadan kalkmak zorunda kaldı. Zira şirketler fiyat konusunda anlaşamadılar.

Satın alma görüşmelerini ilk duyuran Re/Code'un da doğruladığı habere göre, Twitter pazarlık süresinin herhangi bir sonuca varmadan dolmasına izin verdi.

The Wall Street Journal'ın haberinde dikkat çeken bir diğer nokta da Twitter'ın yakın zamanda müzik yayınlama hizmetini açan Beats Music'le görüşmüş olduğu. Geçtiğimiz hafta Apple'ın 3.2 milyar dolara satın almak için harekete geçtiği Beats Music ile işbirliği yapmak isteyen Twitter, şirkete müzik yayınlama servisi için üyelikleri destekleyecek bir teklifle gitti. Buna karşın Beats Music, görüşmelere Apple'la devam etmeyi tercih etti.

Twitter'ın SoundCloud macerası sona ermiş olabilir ancak haberler gösteriyor ki şirket müzik işinin peşini bırakmaya pek de niyetli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.