Apple güneş enerjili ekran patentini güncelledi

Apple güneş enerjili ekran patentini güncelledi

Apple, geçtiğimiz 2013 yılında pek çok patent davası ile karşılaştı ve 2013 yılı Apple'ın en çok patent davası ile karşı karşıya kaldığı yıllardan biri oldu. Apple, geleceğe dönük olarak patent işini sıkıya almaya başlamış olacak ki, yeni patent almanın yanı sıra, elinde bulundurduğu patentleri de güncelliyor.

Son olarak Apple, ABD Patent dairesine (The U.S. Patent and Trademark Office) yaptığı başvuruyla aynı zamanda güneş enerjisi toplayan ekranların bükülebilir ve multitouch özelliğini kendi adına patentledi.

Güncellenen patentle birlikte, artık şarjlar bittiğinde telefonunuzu güneş ışığının altına koymanız (evet, aynı hesap makineleri gibi!) yetecek. Bir solar paneli gören telefonunuzun ekranı telefonunuzu aynı anda şarj edecek bu ekran, çoklu dokunmatik özelliklerinin yanı sıra, bükülebilir de olacak.

Apple solar panel

İlk defa Apple Insider'da yer alan patent haberine göre, Apple bu güneş enerjili ekranları başlı başına bir şarj noktası için değil, ana bataryayı destekler bir biçimde kullanmayı hedefliyor. Apple'ın iPhone'u çıkarttığı ilk günden bu yana aşamadığı problemlerden birisi de şarj sürelerini uzatmaktı. Güneş enerjili ekranlar ise, bu şarj süresini ana şarj kanalı olmasa da uzatmış olacak ve kullanıcılara büyük bi kolaylık sağlayacak.

Her ne kadar güneş enerjisiyle çalışan ekran patenti daha önce alınmış olsa da, Apple'ın patentte yaptığı güncellemeyle farklı bir kullanım şekli izleyeceğini tahmin edebiliyoruz. Belki iPhone 6'da değil ama, iPhone 7'de veya yeni iPad'lerde hem bükülebilir, hem de ekrandan şarj olabilen bir akıllı cihazlarla karşılaşabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.