Amazon, Yummy77'ye 20 milyon dolar yatırım yaptı

Amazon, Yummy77'ye 20 milyon dolar yatırım yaptı

Amazon, online gıda dağıtım şirketi Yummy77'ye 20 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu. Merkezi Çin'in en büyük kenti Şangay'da bulunan Yummy77.com, özellikle online gıda ve yiyecek sipariş sitesi olarak faaliyetini sürdürüyor.

Hali hazırda Çin'de Amazon.cn adresinde hizmet vermekten olan Amazon, Yummy77'ye yaptığı yatırımla, pazarda önemli bir yere sahip olan yerel bir girişimle büyüme kararı almış gibi gözüküyor.

Şangay ve Pekin gibi nüfusu oldukça kalabalık olan şehirlerde, tıpkı dünyanın geri kalanında olduğu gibi online market alışveriş pazarı hızla büyüyor. Ancak nüfusun yüksek olmasıyla, Çin gibi bir pazarda büyüme çok daha anlamlı hale geliyor.

Biraz rakamlara bakmamız gerekiyorse, Çinli girişim Yummy77, Aralık 2013'te toplamda 100 milyon Yen'lik (ABD doları cinsinden 16 milyon dolar kadar) satış rakamına ulaştığın açıklamış. Şubat 2014 itibariyle de kayıtlı kullanıcı sayısı 1 milyonu aşan Yummy77, sadece online market alışverişine değil, taze sebze ve meyve alanına da odaklanmış durumda.

Yaptığı 20 milyon dolar yatırımla birlikte Amazon, Yummy77'nin azınlık hissesine sahip olacak ve şirketin operasyonel süreçlerine dokunmayacak. Kısacası Yummy77, Amazon Çin'e katılmak yerine, bağımsız şekilde yönetilmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.