Indiegogo'nun yeni tur yatırımcıları arasında ünlü isimler var

Indiegogo'nun yeni tur yatırımcıları arasında ünlü isimler var

Topluluk destekli fon toplama platformu indiegogo yeni tur yatırım aldı. Bu yılın başında B serisinde KPCB ve Insight Ventures Capital'in aralarında bulunduğu 5 yatırım şirketinden 40 milyon dolar yatırım alan Indiegogo'nun yeni turuna dair rakam paylaşılmazken ünlü isimler dikkat çekiyor.

Virgin Group'un kurucusu Sir Richard Branson, PayPal'ın kurucu ortağı ve Yelp'in yönetim kurulu başkanı Max Levchin, Visa'nın eski CEO'su Hans Morris yatırım yapan isimlerden bazıları.

40 milyon dolarlık yatırımdan 3 ay sonra yeni bir yatırım çok görülen bir örnek olmamasıyla birlikte yatırımcıların isimlerine bakıldığında para kaynağı beklentisinden ziyade paydaş artırma yönünde atılan bir tur gerçekleşmiş.

Indiegogo'nun kurucu ortağı Slava Rubin'de danışmanlık rolünde önemli fayda gösterecek kişileri yatırımcı olarak dahil ettiklerini belirterek,  yatırım turundan beklentisini de açıklamış oluyor.  Bu turun 56,5 milyon doların üzerinde yatırım alan ve halihazırda 200 binin üzerinde kampanya yürütmüş olan bir girişimin büyüme planları dahilinde paydaş artırma yoluna gitmesiyle girişimciler için önemli bir örnek olduğunu düşünüyorum.

Pazara kısaca gözattığımızda San Francisco merkezli indiegogo'nun rakibi Kickstarter aldığı yatırım tutarı sadece 10 milyon dolar, yatırımcıları arasında Jack Dorsey ve Chris Dixon'ın da bulunduğu önemli isimler var. Indiegogo'nun 2013 yılına ait verileri bulunmamasına karşılık Kickstarter'ın 2013 rakamlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.