Twitter, SoundCloud'u satın almayı düşünüyor

Twitter, SoundCloud'u satın almayı düşünüyor

Twitter online müzik işine bir kez daha göz kırpıyor. ReCode'un haberine göre şirket online müzik yayımlama ve dinleme platformu SoundCloud'u satın almayı düşünüyor. Her iki şirkete de yakın kaynaklara dayandırılan haberde şirketlerin uzlaşması halinde, SoundCloud'un Twitter'ın tarihindeki en pahalı satın alma olabileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl bu alana kendi müzik dinleme uygulaması Twitter Music'le giriş yapan Twitter'ın bu adımı kısa sürede başarısızlığa uğramıştı, uygulama Ekim ayında kapatılmıştı. Ancak yeni gelişme şirketin bu alana duyduğu ilginin devam ettiğini gösteriyor.

Berlin merkezli SoundCloud kendi verilerine göre, açıldığı 2007 yılından bu yana 250 milyon kullanıcıya ulaştı. Bugüne kadar toplam 123.3 milyon dolarlık yatırım alan online müzik paylaşım servisinin Twitter'ın ana kullanıcı kitlesi dışına ulaşmasını sağlayacağı belirtiliyor.

SoundCloud'la ilgili dikkat çeken bir diğer özellikse, şirketin Twitter'ı domine eden müzik uygulaması olması. Geçtiğimiz Mart ayında yayımlanan bir araştırmaya göre, SoundCloud, Twitter'da en fazla linki paylaşılan müzik servisleri sıralamasında Spotify, Last.fm gibi popüler uygulamaların açık ara önünde. Bu da elbette Twitter'ın SoundCloud'u müzik işini yeniden denemek için seçmiş olmasında bir etken olabilir.

Haberde anlaşmanın SoundCloud'a getirisinin reklam gelirleri yaratma fırsatı vermesi olacağı belirtiliyor. Ancak SoundCloud'un içerik sağlayıcıları kayıt şirketlerinden ziyade indie müzisyenler. Söz konusu anlaşma, SoundCloud'u bu anlamda baskı altına alabilir. Ancak YouTube'un Google satın almasından önce, SoundCloud'la benzer bir profile sahip olduğununu da hatılatalım.

SoundCloud bu yılın başında 700 milyon dolar değerlemeye ulaşmıştı, satın almanın ise bundan çok daha  yüksek bir bedelle olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.