TeliaSonera, ses aksesuarları üreten Zound'ın yüzde 7'sini satın aldı

TeliaSonera, ses aksesuarları üreten Zound'ın yüzde 7'sini satın aldı

Turkcell'in çoğunluk hissesine sahip olması sebebiyle tanıdığımız TeliaSonera, çeşitli ses aksesuarları üreten Zound Industries grubunun yüzde 7'lik hissesini 4.5 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Urbanears, Marshall, Coloud ve Molami gibi markaları bünyesinde barındıran Zound, bu markaları aracılığıyla çeşitli kulaklık, hoparlör ve benzer ses aksesuarlarının üretimini yapıyor.

zound-brands

Dünyanın en çok aboneye sahip operatörlerinden biri olan TeliaSonera'nın yaptığı bu yatırımla birlikte donanıma olan ilgisini de açık şekilde görebiliyoruz. Zound satın almasıyla birlikte akıllı telefonlara bir şekilde zaten yakın olan TeliaSonera, bu markanın üreteceği kulaklık ve hoparlörleri kullanabilir. Bildiğiniz gibi geçen hafta Apple da benzer bir amaçla Beats'i 3.2 milyar dolara satın almıştı.

Zound'ın markaları, oldukça moda ve tasarıma düşkün bir şekilde üretim yapıyor. Benzer şekilde kaliteden de ödün verilmemesi amaçlanıyor. İsveç merkezli Zound'ın azınlık hissesini satın alan TeliaSonera, bundan sonra bu markayla stratejik bir iş ortaklığına gitmiş olacağını da aktardı. Son olarak, TeliaSonera'nın markalarına özel ürünler geliştirileceği açıkladığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.