Google Glass'a Foursquare, TripIt ve OpenTable uygulamaları eklendi

Google Glass'a Foursquare, TripIt ve OpenTable uygulamaları eklendi

Google GlassGoogle Glass'ın Amerika'da genel kullanıcı kitlesinin de satın almasına olanak sağlayan Explorer programının ardından Google, ürün için geliştirilen üç yeni uygulamayla entegrasyonunu duyurdu.

Buna göre kullanıcılar Google Glass'la üç popüler seyahat uygulaması TripIt, Foursquare ve OpenTable'ı kullanabilecekler.

Google Glass'ın seyahatlerde kullanıcılara yardımcı olabileceği fikri ilk piyasaya sunulduğundan beri gündemde. Halihazırda Field Trip ve Word Lens uygulamalarıyla gezginleri hedefleyen Google'ın son entegrasyonları bu alandaki iddiasını güçlendiriyor.

Satış fiyatı 1500 dolar olarak belirlenen Glass'ı ilgilenenler için daha cazip ve kullanışlı hale getirmeye çalıştığı aşikar. Bu tekliflerin ne kadar ikna edici olacağı ise merak konusu.

TechCrunch yazarı Anthony Ha, denediği yeni özellikleri aktardığı haberinde Glass'ın yeni uygulamalarının nasıl kullanıldığını şu şekilde aktarıyor: Glassware'den indirilen TripIt'i kullanmak için hesabınızı Glass'la bağlantılamanız yeterli. Ardından Glass, buradaki seyahat bilgilerinizi ve detayları otomatik olarak zaman akışınıza getiriyor.

Foursquare entegrasyonu ise Glass kullanarak sesli komutla check in olmanızı sağlıyor. (Ancak çok yakında check in fonksiyonunu Swarm'a taşıyacak olan Foursquare'in bu özelliğinin Glass'ta da kullanılıp kullanılamayacağı belirsiz). Foursquare uygulaması aynı zamanda yakınınızdaki mekanları aramanızı kolaylaştırıyor.

Son uygulama OpenTable ise  Glass kullanarak yakınınızdaki restoranları arayıp, dilerseniz rezervasyon yapmanızı sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.